În data de 21 august 2015 va avea loc o nouă ediție a evenimentului Fereastră deschisă spre Europa. Cu o zi înainte, în orașul Debrecen vor defila 16 care alegorice împreună cu 2000 de dansatori, majorete, artiști din Ungaria și alte 11 țări.
Detaliile legate de cele două evenimente au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă la Debrecen de către viceprimarul orădean Huszar Istvan, omologul său din Debrecen dl Komolay Szabolcs și dna Bódor Edit organizatoarea principală a Carnavalului Florilor din orașul maghiar.
Viceprimarul orașului Debrecen a anunțat că ediția 46 a Carnavalului Florilor este o ediție specială din mai multe motive, în primul rând în acest an vor defila un număr record de care alegorice (16) însoțiți de asemenea de un număr record de artiști și dansatori în jur de 2000 de persoane.
La rândul său viceprimarul Huszar Istvan a menționat că din 2005 când a avut loc prima ediție Fereastră deschisă spre Europa, 4-5 care alegorice sosesc anual și în Oradea spre marea bucurie a cetățenilor și defilează împreună cu trupe locale și județene. În acest an cele două municipalități vor avea din nou un car comun, care va simboliza aniversarea a zece ani de existență a evenimentului în Oradea prin intermediul florilor și a celor mai importante simboluri ale celor două orașe, respectiv Cetatea Oradea, stema orașului și pasărea Phoenix, simbolul orașului Debrecen.
Ambii viceprimari au considerat că relația de înfrățire dintre cele două orașe, care are o vechime de peste 20 de ani este una exemplară atât la nivelul administrațiilor locale cât și la nivelul celorlalte instituții culturale, economice sau sociale.
Dna Bódor Edit a menționat că programul Carnavalului de flori este foarte variat, au încercat să organizeze evenimente în așa fel încât fiecare membru al familiei să aibă mai multe puncte de interes. Punctul culminant al evenimentului va fi la fel ca și anul trecut pe Stadion, unde artiști maghiari renumiți alături de cei care au însoțit carele alegorice dimineața vor susține un spectacol, iar cânterețul Dr. Alban va avea un concert de 30 de minute.
Oradea va fi reprezentată și în acest an de artiști locali, dansatorii clubului sportiv Exclusive Dance și ansamblul folcloric Csillagocska Neptancegyuttes care vor defila împreună cu celelalte grupuri. Ei vor susține un spectacol și în seara zilei de 20 august pe Stadion, a anunțat coordonatorul Carnavalului Florilor din Debrecen, dna Bódor Edit.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam