Orădenii care au ulei de gătit uzat acasă vor putea scăpa de el sâmbătă, între orele 10 şi 14, cu ocazia unei noi colectări organizate de Asociaţia Societatea Carpatină Ardeleană 91 Oradea.

Colectarea uleiului se va face în cinci puncte din oraş: în Piaţa Ferdinand (capătul spre podul cu acelaşi nume), în parcarea de lângă staţia de tramvai a pieţei Rogerius, în faţa mall-ului Lotus (în parcarea dinspre Lidl, în apropierea semaforului), la piaţa Decebal (partea spre pod) şi în faţa pieţei Cetate (la intrarea principală).

Toţi cei care vor preda ulei vor intra automat într-o tombolă cu premii, câştigătorii urmând să fie anunţaţi ulterior prin telefon.

Uleiul uzat colectat este predat companiilor care se ocupă cu transformarea lui în biodiesel. Un singur litru de ulei deversat poluează un milion de litri de apă. Cum cea mai mare parte din uleiurile folosite în bucătărie ia în final drumul chiuvetei, zilnic se agravează una din cele mai mari poluări cu care se confruntă planeta.

De aceea, cei care se preocupă de sănătatea planetei sunt îndemnaţi să răcească uleiul uzat şi apoi să-l toarne într-un recipient care se închide etanş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam