Vineri, 25 septembrie, ora 17, la Universitatea din Oradea începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2015, aflată la a III-a ediţie. Vizitatorii sunt asteptaţi între orele 17 si 22 în Sala Polivalentă din campusul universitar.

Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Cercetători, ingineri, exploratori şi inventatori îți dau întâlnire pentru a lua parte la experimente inedite, conferinţe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare.
De asemenea participantii se vor putea bucura si de Zona SciFUN. Aceasta este zona experimentelor distractive legate de știință, zona unde descoperi explorând ştiinţa prin activităţi captivante, jocuri interactive, ghicitori.
De la mic cu mare, copii, părinţi, bunici, elevi sau studenţi şi adulţi sunt aşteptaţi împreună cu familia, cu prietenii, cu școala sau chiar şi pe cont propriu, pentru a descoperi diverse discipline științifice, pentru a cunoaşte oamenii de ştiinţă şi nu în ultimul rând pentru a lua parte la activități menite să scoată în evidență atractivitatea unei cariere în cercetare și impactul societal deosebit de important pe care îl poate avea aceasta.

Parteneri ai evenimentului sunt:
Institutii publice
Universitatea „Transilvania” din Brasov – Incubatorul de afaceri
Institutul de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica (ICIA) Cluj
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor
Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Oradea
Oradea Transport Local (OTL)
Liceul „Traian Vuia” Oradea
Mediul privat
SC DRON TECHNOLOGY SRL
SC TEHNOSAM SA
SC CONNECTRONICS ROMANIA SRL
SC TERMOLINE SRL
SC DEKOR MANIA SRL
Alti parteneri
Astroclub Meridian Zero Oradea
Cercetasii Romaniei din Oradea

Sprijinul în mediatizarea activităţilor evenimentului ne este oferit de partenerii media: Bihoreanul, Crişana, Digi24Oradea, Evenimente Oradea, Jurnalul Bihorean, OradeaPress, Ovidan, Radio Kiss FM, Radio Transilvania.

Despre Noaptea cercetătorilor
Noaptea Cercetătorilor face parte din seria de evenimente finanţate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020 (2014 – 2020), acțiunile Marie Sklodowska-Curie, și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,5 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.
Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale.
Curioșii, cercetătorii, copiii de toate vârstele pot verifica programul evenimentului la www.noapteacercetatorilor.eu
www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor https://www.youtube.com/watch?v=6KFobtbSWUw&feature=youtu.be
https://media.uoradea.ro/Comunicate+-+Universitatea+din+Oradea
https://www.facebook.com/UniversitateaDinOradea?fref=ts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam