Profesorul și distinsul medic internist şi gastroenterolog prof. univ. dr. Ioan Puşcaş a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 82 de ani.
Ioan Puşcaş s-a născut la 10 iulie 1932, în Treznea, judeţul Sălaj. În 1958 a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara. Începând ca medic de circumscripţie, a evoluat mai apoi ca medic specialist, medic primar boli interne şi gastroenterologie, împletindu-şi cariera medicală cu o intensă activitate didactică la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul UO, obţinând în 1972 titlul de doctor în ştiinţe medicale.
Prof. univ. dr. Ioan Puşcaş a devenit în anul 1993 cadru didactic al UO, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Catedra de Medicină Internă, fiind numit profesor universitar asociat în anul 1996 şi în anul 2000 a obţinut dreptul de a conduce doctorate.
De-a lungul celor aproape 22 de ani de activitate în instituţie, prof. univ. dr. Ioan Puşcaş s-a implicat în procesul managerial, în perioada 1996-2004 având funcţia de prorector responsabil pe domeniul cercetare ştiinţifică.
Pe parcursul întregii sale activităţi la Facultatea de Medicină şi Farmacie, prof. univ. dr. Ioan Puşcaş a onorat cu demnitate învăţământul medical orădean, fiind specialist în medicină internă şi gastroenterologie, beneficiind de o largă recunoaştere internaţională. A fost membru în prestigioase asociaţii internaţionale de profil, obţinând brevete de invenţie şi medalii de aur pentru rezultatele sale, cuprinse în numeroase publicaţii ştiinţifice.
Universitatea din Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie deplâng dispariţia omului şi profesorului Ioan Puşcaş şi exprimă adâncă durere şi sincere condoleanţe familiei îndoliate.
Comunitatea Academică a Universităţii din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam