”Parisul se bucură în această perioadă de unul dintre cei mai glorioși muzicieni ai epocii noastre, Dl George Enescu. Este remarcabilă posibilitatea de a avea printre noi o personalitate cu o astfel de reputație impresionantă datorată și polivalenței manifestării.
Violonist excepțional, pianist remarcabil, dirijor impresionant și, alături de toate acestea, compozitor cu o forță creativă ieșită din comun, Enescu este un artist complet, a cărui talent desăvârșit prin cultură se apropie de fenomenal.” – Le Figaro, mai 1928

Cine a fost George Enescu? Cum studia? Cum muncea acesta? Sunt câteva dintre întrebările pentru care se vor căuta un răspuns în cadrul prelegerii filosofice susținute de Noua Acropolă. Acestor răspunsuri le va fi adăugată o încercare de a identifica printre declarațiile, dar și faptele compozitorului, idealurile care l-au pus în mișcare.

Totodată, în cadrul prelegerii se vor oferi câteva perspective filosofice asupra rolului pe care muzica îl poate juca în viața unui individ și a unei societăți.
Data: 9 decembrie, ora 18:00
Loc de desfășurare: Cetatea Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea
Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam