Prin Ordinul MAI nr 97/2015 s-a modificat Ordinul MAI nr 268/2010 în ce priveşte procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, după cum urmează:

Potrivit Codului rutier din România „Dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai pe drumurile publice il are numai persoana care poseda permis de conducere valabil, corespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada inlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie”.
Înainte de a susţine examenul candidaţii trebuie sa fie evaluaţi psihologic şi medical şi să urmeze, în cadrul unei şcoli de şoferi, cursuri de pregătire teoretică şi practică.
Concret, potrivit Ordinului MAI nr 97/2015, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori. În cazul în care nu o promovează, în perioada de valabilitate a cursurilor absolvite, candidatii vor fi nevoiti să achite taxa de examinare şi să facă cel puţin încă şase ore suplimentare de pregătire practică.
„Calificativul «admis» la proba teoretică permite susţinerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică (…). Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată”, dispune actul normativ publicat în Monitorul Oficial.
Claudia Timofte,
Director Cancelarie
Prefectura Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam