Incendiu autovehicul în Sânmartin

Sâmbătă,16 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai au fost solicitaţi să intervină în localitatea Sânmartin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, au ars bordul şi interiorul cabinei autovehiculului.


Persoană decedată în urma producerii unui incendiu

În dimineaţa zilei de duminică, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 06.20 echipajele Staţiei de Pomperi Săcueni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată pe strada Dealul Nou din localitate.
La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la nivelul acoperişului şi al singurei încăperi a casei. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de 30 de minute, însă, din nefericire, în interiorul camerei mistuite de flăcări a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, în vârstă de 57 ani.
Pagubele materiale au constat în elemente de mobilier din interiorul încăperii şi aproximativ 12 metri pătraţi acoperiş din stuf şi plăci de azbociment.


Salvare persoană şi stingere incendiu

Luni, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 08.50, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată pe strada Miron Costin din Oradea.
La adresa indicată au fost mobilizate de urgenţă două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, precum şi echipajul de prim ajutor calificat al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.
Pompierii militari au procedat cu operativitate la stingerea incendiului, ce se manifesta la bucătăria locuinţei cu posibilitate de propagare la celelalte încăperi, acţionând simultan pentru căutarea şi salvarea eventualelor persoane surprinse de incendiu în interiorul casei.
În urma recunoaşterii efectuate de forţele de intervenţie, proprietara locuinţei a fost găsită într-una dintre camere, aceasta fiind evacuată în siguranţă şi predată echipajului de prim ajutor calificat. Femeia, în vârstă de 56 ani, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Pagubele înregistrate au constat în elemente din lemn din structura acoperişului (circa şase metri pătraţi scândură, aproximativ 15 metri liniari căpriori şi circa 30 metri liniari şipci).
Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un burlan de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.


În scopul prevenirii unor astfel de evenimente soldate cu pagube materiale sau chiar pierderi de vieţi omeneşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor:

• se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lânga pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
• Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
• Nu lăsaţi copii nesupravegheaţi sau închişi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire ori de gătit aflate în funcţiune;
• Nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire.

În perioada 16 – 18 ianuarie a.c., echipajele SMURD Bihor au desfăşurat 42 de misiuni, intervenind la 39 cazuri medicale şi trei accidente rutiere.

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Căpitan
CAMELIA ROŞCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam