Desfăşurată în acest week-end la Aninoasa (jud. Hunedoara), Cupa României la tir cu arcul a reunit pe linia de tragere aproape 100 de sportivi din toată ţara. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă şi divizii, la distanţe diferite, potrivit regulamentelor. C.S. „Redpoint” Oradea a avut în concurs opt sportivi.

 

În calificări, Cătălin Darna (seniori olimpic) a dat dovadă de perseverenţă şi a obţinut rezultate bune pentru pregătirea sa. La categoria barebow seniori, Remus Mariş şi Cosmin Bota s-au clasat pe locurile 7 şi 8, deşi rezultatele de până acum îi îndreptăţeau la un scor mai bun. „Sportul este o continuă competiţie, de aceea ne propunem ca la următorul concurs să fim cei mai buni”, afirmă cei doi sportivi.

 

În proba de compound seniori Lucian Demian a reuşit să obţină 530 de puncte, iar la categoria juniori compound Victor Antonescu şi-a depăşit propriul record personal, reuşind să tragă 330 de puncte per distanţă şi adjudecîndu-şi încă o medalie de aur la categoria sa. Un alt arcaş orădean, Alin Mureşan, s-a clasat pe locul 2 la cadeţi compound, trecîndu-şi în palmares o medalie de argint. Cea de aur a revenit lui Flavius Dărăşteanu (Steaua Bucureşti). O medalie de aur a revenit şi cadetei Vivien Bălteanu, legitimată tot la Redpoint Oradea.

 

Cele mai mari emoţii le-a stârnit sportivul Horia Trempe-Cotuna, care are doar 7 ani. La categoria sa concurenţa a fost mai mare chiar decât la unele probe pentru adulţi, toţi ceilalţi adversari având şi vârste între 9 şi 11 ani. Lupta a fost foarte strânsă, ceilalţi trăgători fiind şi ei bine pregătiţi. După prima distanţă, micul arcaş orădean era pe locul doi, având cu 8 puncte mai puţin decât primul clasat. În runda a doua, ultimele trei serii au fost decisive, în final Horia Trempe-Cotuna (Redpoint Oradea) fiind câştigătorul Cupei României, cu 557 de puncte, urmat de Bogdan Avram (C.S. Şoimii de Mureş, 549 de puncte), David Gruiescu (511 puncte) şi Nemecszek Alexandru (472 de puncte), ambii de la Besta Bucureşti. „Credeam că n-o să reuşesc, dar domnul antrenor şi colegii de club au fost alături de mine şi m-am mobilizat. Cred că trebuie să mă antrenez şi mai bine, deoarece ceilalţi copii au tras foarte bine şi data viitoare vreau să obţin un scor şi mai bun”, spune Horia Trempe-Cotuna. Micul arcaş şi-a început „cariera” la Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea pe cînd avea cinci ani. Este cel mai tînăr arcaş legitimat, din toată istoria acestui sport în ţara noastră, şi cel mai tînăr campion naţional en-titre.

 

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, SCT Felix, Rivolto Cons şi Vitrerom, C.S. Redpoint Oradea a mai obţinut o medalie de bronz la echipe mixte (Victor Antonescu şi Vivien Bălteanu), iar în clasamentul pe cluburi a ocupat locul 5 din cele 20 de cluburi participante la Cupa României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam