Universitatea din Oradea (România), Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării și Universitatea din Szeged (Ungaria), Facultatea de Pedagogie „Iuhasz Gyula”, Catedra de Limbă și Literatură Română, organizează în 14-15 octombrie 2016, la Oradea și Gyula, conferința internațională ”Mass-media în post-comunism: moștenire, evoluție, tendințe”.

Manifestarea reunește peste 50 de reprezentanți ai mediului academic, cercetători, specialiști în măsurarea audienței mass-media, directori de edituri, jurnaliști din România, Ungaria, Serbia și Republica Moldova.
Deschiderea oficială a conferinței la Oradea (vineri, ora 10, Sala de conferințe a Bibliotecii din Oradea) va fi onorată de prezența consulului general la Gyula, Florin Vasiloni.
Ariile tematice definesc cuprinzător problematica lucrărilor prezentate în cele patru secțiuni.
Programul conferinței include în prima parte a zilei de vineri conferința inaugurală ”Evoluții recente în jurnalismul autohton”, susținută de prof.univ.dr. Marian Petcu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București.
Editurile Tritonic București și David Press Print Timișoara vor fi prezente cu standuri de carte, în cadrul cărora vor fi lansate două recente apariții editoriale coordonate de Marian Petcu: ”O cronologie a cenzurii în România”, respectiv ”Contribuții la istoria economică a presei din România”.
Cea de-a doua zi a conferinței se va desfășura la Gyula (Ungaria), program din care reținem două momente speciale – workshopul ”Presa de limbă română din Ungaria, istorie și prezent” și expoziția ”Foaia românească – 65, metamorfoze și identitate” – activități găzduite de redacția amintitului săptămânal al românilor din Ungaria.

Comitetului de organizare a Conferinței,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam