Într-un dulce melanj de muzică live şi artă de calitate s-a consumat sîmbătă seara, la sala Urania din Cluj-Napoca, vernisajul unei expoziţii „duplex”: Felix Albuş şi Harris Wallmen. Cel din urmă este orădean prin adopţie, oraş unde şi-a descoperit şi desăvîrşit talentele multiple: pictură, fotografie, obiecte de manufactură etc. Lucrările noii colecţii, în acrilic pe pînză, sînt relevante pentru parcursul de pînă acum al artistului plastic orădean, după cum consideră şi criticul de artă Ramona Novicov: “Ceea ce vedeţi este o decantare şi o sublimare a trăirilor lui Harris Wallmen, un luptător prin excelenţă dar şi absolvent, paradoxal, nu de arte, ci de litere. Lucrările sale, cu titluri sugestive, Copper Bee, Purple Matrix, Dream Of A Bee, au o structură ce duce cu gîndul la disciplină, la ordine”.

Alături de Harris Wallmen a expus un artist plastic clujean, Felix Albuş. “La Felix se remarcă o <> a picturii, tabloul devine un obiect, poate şi datorită ramei. Lumea lui este o lume văzută prin gaura cheii, este un scurtcircuit vizual”, a mai spus criticul de artă dr. Ramona Novicov.

Expoziţia a fost însoţită permanent de un concert de chitară live, susţinut de… lumini şi umbre, cei doi interpreţi fiind ascunşi după un paravan.

Mircea Stroe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam