Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat azi, 6 august în cadrul unei conferințe de presă stadiul lucrărilor la sursa CET Oradea.
La începutul conferinței Mircea Mălan a menționat că proiectul de reabilitare a CET-ului este cel mai important proiect actual al municipalității având în vedere faptul că prin înlocuirea centralei vechi cu una nouă se vor rezolva cel puțin două probleme majore cu care se confruntă astăzi orașul: pe de o parte pierderile de energiei, pe de altă parte problemele legate de poluarea mediului.
”În urma acestor lucrări, în primăvara anului viitor va dispărea acel fum pe care centrala îl emană încă din anul 1966”, a adăugat viceprimarul Mălan.
Viceprimarul a menționat că aproximativ 60% din lucrări sunt efectuate, cea mai mare parte a echipamentelor sunt la locul lor, iar pe șantier lucrează zilnic în jur de 100 de muncitori, în așa fel încât lucrările de reabilitare să fie în grafic.
”Energia termică necesară orașului va fi asigurată de o serie de echipamente noi și anume: turbină de gaze și cazan recuperator și 2 cazane de apă fierbinte. Pentru asigurarea funcționalității instalațiilor vor fi puse în funcțiune de asemenea 2 cazane de abur saturat, un acumulator de căldură, stație de pompare termoficare, stație de compresie gaze naturale, stație electrică, stație de tratare chimică a apei, instalații electrice, de automatizare și control. Toate aceste echipamente și instalații vor fi puse în funcțiune până la sfârșitul anului 2015, urmând ca la începutul anului viitor funcționarea lor să fie verificată”, a explicat viceprimarul Mălan.
Lucrările aferente noii surse de producție energie termică și electrică sunt efectuate de către asocierea SC Elsaco Engineering SRL și SC STC SPA, iar antreprenorul se află într-un stadiu avansat de execuție a lucrărilor la Stația pompe termoficare, Stația Electrice, la Cazanul recuperator, la Turbina cu gaze, la Cazanele de apă fierbinte și la stația compresori gaze.

Cu stimă,

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam