La 13 luni după predarea amplasamentului, lucrările la tronsonul II al Centrului de afaceri cu produse agroalimentare din Rogerius sunt în stadiu avansat, urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii martie.
Şi lucrările la celelalte tronsoane ale noii pieţe agroalimentare din Rogerius sunt în grafic. Primul tronson al clădirii, aflat în partea dinspre strada Pascal, a fost predat în folosinţă de către ADP în luna octombrie 2014, iar tronsonul 2 – partea din mijloc a fostei Pieţe Rogerius, flancat de tronsonul 1 şi 3, precum şi de străzile Predeal şi Sadoveanu, urmează să fie predat şi el în această primăvară.
În ceea ce priveşte tronsonul III, partea dinspre strada Corneliu Coposu (partea din faţă a fostei Pieţe Rogerius), tronson care cuprinde sectorul panificaţie, sectorul produse bio şi apicole, sectorul produse împachetate şi tradiţionale şi sectorul flori – acesta se va finaliza până la sfârşitul lunii iunie, împreună cu o terasă deasupra clădirii, respectiv modulul de urcare la acesta.
Structura centrului de afaceri este realizată din prefabricate, iar pe deasupra clădirii va fi amenajat un parc cu terase şi bănci. Încălzirea este realizată prin pardoseală, pe bază de curent şi pompe de căldură, pentru o parte din energie urmând să fie folosite şi panouri solare. Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare din zona Rogerius este o construcţie cu regim de înălţime Sp+P+Ep, în conformitate cu tema de proiectare elaborată de către beneficiar. La finalizare, va fi cel mai modern centru de afaceri din Oradea.
Acest proiect este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi prevede consolidarea relaţiilor transfrontaliere de afaceri şi comerţ prin susţinerea mediului de afaceri din Oradea şi Debrecen. Proiectul a fost depus de către Primăria Municipiului Oradea, în calitate de Lider de Proiect, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar, în calitate de Partener al Proiectului.
Valoarea totală a bugetului proiectului este de 7.707.912,40 euro. Bugetul aferent investiţiei pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.

Cu stimă,

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam