În cursul lunii iunie, municipalitatea a finalizat lucrările la centrele de cazare temporară 2 și 3 de pe strada Atelierelor, realizate prin proiectele cu finanțare europeană „Reabilitarea și modernizarea centrului de cazare temporară nr. 2” și „Reabilitarea și modernizarea centrului de cazare temporară nr. 3”. Lucrările de construcție a Centrului de Cazare Temporară nr. 2 și 3 au început în luna noiembrie a anului 2012, iar în prezent administrația locală poate asigura un loc de cazare modern și util, la standarde europene.
În urma reabilitării și modernizării, în cele două centre de cazare temporară sunt 33 de apartamente cu 1 cameră, 8 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie, o cameră de consiliere, un atelier de creație, un birou administrator, o cameră tehnică, spații comune și depozite pentru cărucioare și biciclete precum și spaţii comune, casa scării și loc de joacă pentru copii şi zone de recreere pentru adulţi.
Astăzi, 29 octombrie 2015, în prezența viceprimarului Huszar Istvan și a directorului ASCO d-na Arina Moș, a avut loc predarea apartamentelor către beneficiarii selectați.
Viceprimarul Huszar Istvan a menționat că prin reabilitarea, modernizarea acestor centre administrația locală a reușit să rezolve problemele de cazare a unor persoane și familii aflate în dificultate. Totodată, acesta a atras atenția viitoarilor locatari că în cel mult doi ani de zile beneficiarii acestui serviciu de cazare temporară vor trebui să găsească resursele necesare pentru începerea unei vieți noi pe cont propriu.
Arina Moș a menționat că familiile care vor locui în centrul de cazare temporară vor beneficia și de consiliere socială, ceea ce în mod cert le va ajuta să-și întemeieze un viitor.
După predarea cheilor, beneficiarii apartamentelor au vizitat noile locuințe.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam