Lipsa de civilizație a orădenilor nu ajută cu nimic calitatea proastă a lucrărilor din Piața Unirii. Dacă pe unele porțiuni, noul gazon a fost distrus de șoferii orădeni care au călcat cu roțile peticele de verdeață, în alt perimetru, gazonul nou montat este valuri, valuri și se scufundă.

Vineri, viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan se arăta deosebit de indignat de faptul că pateul de verdeață din fața Pasajului Vulturul Negru a fost complet distrus de roțile mașinilor care au staționat aici. Cu toate acestea, la doi pași de sediul Poliției Locale, a doua zi, sâmbătă, incidentul se repetă, cu un alt șofer. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Oradea, Monica Ambro, vineri, doi șoferi au fost sancționați contravențional cu amendă cu câte 500 de lei fiecare, pentru distrugerea spațiului verde. ”Totodată celor doi șoferi li s-au aplicat și măsura complementară privind pagubele produse, cei doi șoferi având de achitat fiecare 240 de lei”, a precizat Monica Ambro. Aceasta a confirmat faptul că, autoturismele au călcat pateul de verdeață în încercarea de a se apropia de Pasajul Vulturul Negru, ușurând-și activitatea de aprovizionare. A doua zi, sâmbătă, un alt conducător auto a fost sancționat pentru distrugerea spațiului verde cu 1.000 de lei. ”În perioada următoare Poliția Locală vor verifica dacă administratorii localurilor din zona Pasajului Vulturul Negru respectă curățenia în acest perimetru. Am somat deja trei societăți comerciale să întrețină curățenia”, a mai precizat Monica Ambro.
Însă nu doar orădenii se dovedesc necivilizați, ieri, unul dintre muncitorii care lucrează la restaurarea ansamblului Duiliu Marcu, a fost surprins călcând cu nonșalanță peste gazonul din vecinătate. Nici calitatea îndoielnică a lucrărilor nu par să ajute prea mult imaginea Pieței Unirii. Noul gazon are deja aspect de valuri, iar în zona copacilor deja se scufundă. Redarea circulației rutiere în acest perimetru, după ce anul trecut a fost suspendată, pare să pună în pericol pietonii, neobișnuiți încă cu această situație. Locurile de traversare nu sunt marcate și datorită pietrei cubice cu greu se va putea semnala trecerea de pietoni. În plus, arhitectura zonei, nu face ca trecerea de la zona pietonală la zona circulabilă să fie bine evidențiată, astfel că pietonilor le este foarte greu să realizeze când ajung pe partea carosabilă. Pe anumite porțiuni, apa băltește, respectiv noul pavaj din porfir înregistrează fisuri.
Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam