Organizator:
 Liceul „Don Orione” Oradea
Colaboratori:
 Asociaţia părinţilor Liceului „Don Orione” Oradea;
 Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor;
 Departamentul de Psihologie (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Oradea).
Locul perioada şi ora desfăşurării:
 7 aprilie 2015, ora 17.00, Sala de sport a Liceului „Don Orione”, Oradea, Str. Cazaban, Nr, 49/E
 8 aprilie 2015, ora 17.00, Sala de sport a Liceului „Don Orione”, Oradea, Str. Cazaban, Nr, 49/E
 9 aprilie 2015, ora 17.00, Sala de sport a Liceului „Don Orione”, Oradea, Str. Cazaban, Nr, 49/E

Începând cu ciclul preşcolar, copiii devin mediatori în triada şcoală – copil/elev – familie. Existenţa unui consens în ceea ce priveşte buna creştere a copiilor în educaţia din şcoală şi cea de acasă ar trebui să reprezinte un obiectiv al sistemului de învăţământ românesc. În acest sens, o echipă de cadre didactice din cadrul Liceului „Don Orione” doreşte să pună bazele unei şcoli de parenting pentru toţi părinţii care au copiii înscrişi în cadrul acestei instituţii. Şcoala de parenting a Liceului „Don Orione” a planificat un program care urmăreşte informarea părinţilor despre particularităţile de dezvoltare specifice diferitelor etape de vârstă (copilăria mică, copilăria, preadolescenţa şi adolescenţa), dar şi iniţierea acestora în diferite strategii de eficientizare a relaţiei cu propriii copii şi cu şcoala.
Programul Şcolii de parenting a Liceului „Don Orione” Oradea însumează o serie de lectorate cu părinţii, programe de consiliere de grup oferite părinţilor, activităţi de consiliere individuală, dar şi constituirea unor grupuri de suport pentru părinţii aflaţi în impas. Scopul acestor activităţi îl reprezintă sensibilizarea părinţilor şi a comunităţii locale cu privire la importanţa implicării active şi directe a părinţilor în dezvoltarea armonioasă a propriilor copii (viaţa şcolară, educaţia de acasă etc.). Mesajul pe care îl va transmite Şcoala de parenting a Liceului „Don Orione” Oradea este „Tânărul trebuie să înţeleagă că trăim pentru el şi că binele lui este binele nostru.” (Don Orione).
Activitatea Şcolii va fi susţinută şi de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi ai Departamentului de Psihologie (FSSU, Universitatea din Oradea).

Date de contact:
prof. Alexandru Stoica – director Liceul „Don Orione” Oradea,
0723907639, e-mail: stoicaefs@yahoo.com
prof. Ioana Drugaş – psiholog şcolar Liceul „Don Orione”, preşedinte al Asociaţiei Părinţilor Liceului „Don
Orione”, 0746030569, e-mail: ioanadrugas@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam