1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala in 1990, reprezentând sarbatorirea marii adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România .
1918 inseamna în istoria poporului român anul încununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.
La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a acordat votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu România, vot aclamat de o impresionanta adunare populara.
In Oradea ceremonia ce va marca Ziua Națională a României va avea loc în Parcul 1 Decembrie, la statuia Ostașului Român.
Manifestările vor cuprinde, printre altele, ceremonia de înmânare a drapelului şi a unei diplome de excelenţă unor bihoreni cu rezultate remarcabile, defilarea gărzii de onoare şi o paradă militară cu personal şi tehnică de luptă.
Evenimentul debuteaza de la ora 11, după care oradenii vor putea servi din nou fasole cu ciolan si ceai cald pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.
Vor fi pregatite in jur de 2.700 de porții.
Servirea în aer liber a mesei pregatita de Popota Garnizoanei va începe la ora 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam