Echipa medicală si nu numai a unui laborator de analize din Oradea a demarat o campanie care-i ajuta pe copii sa-si invingă fricile, uneori “transmise genetic”. Campania “Sunt curajos” este o premiera in viata medicala a Oradei.

Pentru a-i răsplăti pe copiii care au nevoie de analize, cadrele medicale si personalul Humanamed şi-au propus sa regândească atitudinea faţă de cei mici şi faţă de toţi cei care au nevoie de serviciile laboratorului. “Am observat că atunci când copilaşii sunt primiţi si trataţi cu afecţiune si cu explicaţii clare frica slabeşte in intensitate iar actul medical si prelevarea de produse biologice se desfaşoara cu uşurinţă, fără traumă, fără lacrimi. De aceea oferim copiilor jucării de pluş, dulciuri sau fructe, pentru a le recompensa curajul, şi contribuim la creşterea lor armonioasă şi la dezvoltarea tinerei generaţii formata din copii curajoşi ce vor ajunge adulţi responsabili. Ne comportăm cu fiecare copil aşa cum dorim să se comporte ceilalţi cu copiii noştri. Aşa cum spunea Aristotel ,,fără să avem un rol activ in viaţa comunitatii, nu putem spera să ajungem oameni sănătoşi in adevaratul sens al cuvântului”, spune Laurentiu Chiana, directorul laboratorului si consilier local.

In cadrul campaniei, chiar si copiii care plang primesc jucarii, dar numai cu promisiunea ca  data viitoare sa fie curajosi. Mai mult, initiativa are un asemenea succes in rindul celor mici incit au fost situatii in care copiii care au fost de mai multe ori la laborator au donat jucarii si dulciuri pentru ceilalti copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam