Juriul final al Galei Premiilor UNITER va fi prezent la Teatrul Regina Maria sâmbătă, 2 aprilie 2016, pentru a viziona spectacolul „UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS”, spectacol pentru care actorul Richard Balint a fost nominalizat de către juriul de selecţie al acestei gale la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”.
Nominalizarea primită de Richard pentru rolul Gorge Mastromas, din spectacolul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, a venit în urma vizionării spectacolului de către comisia de selecţie a Galei Premiilor UNITER, formată din criticii de teatru Doina Papp, Cristina Rusiecki şi Claudiu Groza, eveniment care a avut loc în luna februarie. Acest demers, însă, a reprezentat doar o primă etapă din cursa pentru stabilirea câştigătorilor, deoarece nominalizările sunt vizionate pe urmă de un al doilea juriu, care în seara Galei, chiar înainte de începerea spectacolului, deliberează şi stabileşte câştigătorul fiecărui Premiu.
Juriul final al Galei este format din cinci membri profesionişti în artele teatrale, din care fac parte anul acesta criticii de teatru Alice Georgescu şi Mircea Morariu, actriţa Ozana Oancea, scenografa Viorica Petrovici şi regizorul Alexa Visarion.
Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, va avea loc luni, 9 mai 2016, la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.
„UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS” este un spectacol inedit, ce prezintă o poveste contemporană, care îl are ca protagonist pe Gorge Mastromas, un individ ce se lasă sedus de putere şi renunţă la principiile sale de viaţă pentru a obţine tot ceea ce-şi doreşte, fără a se gândi la consecinţele pe care puterea şi minciuna le pot avea asupra sa. Richard Balint reuşeşte să dea viaţă cu talent şi inteligenţă (Elisabeta Pop, Un eseu scenic, un spectacol dur, Teatrul azi) acestui oligarh corupt, creând un rol în care face, încă o dată, o demonstraţie de virtuozitate şi rezistenţă (Doru Mareş, Cu fruntea sus, Teatrul azi).
Publicul orădean este invitat să-l susţină pe îndrăgitul actor în cursa pentru câştigarea prestigiosului premiu UNITER, sâmbătă, 2 aprilie, la Sala Mare, urmărind spectacolul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” şi răsplătindu-l prin ropote de aplauze pentru talentul şi dăruirea cu care urcă de fiecare dată pe scenă.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
__________________________________________________
Florina Rus
secretar literar
Teatrul Regina Maria
email: presa@teatrulreginamaria.ro
website: teatrulreginamaria.ro
tel: 0752 598 805

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam