Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Oradea, va invita joi, 15 octombrie de la ora 18 la Galeria de Arte Vizuale Oradea (str. Republicii, nr. 15 – langa Papa’s) la vernisajul expozitiei “Decoratii, Traire, Simbol” semnata de artista Anca-Ioana Copăcean.
Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la intemeierea Facultatii de Arte Vizuale in cadrul Universitatii Oradea, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Oradea ca partener al evenimentului jubiliar INDEX 20 a oferit drept premiu posibilitatea de a expune timp de doua saptamani in spatiul Galeriei de Arte Vizuale Oradea unui tanar absolvent sau grup/grupare de tineri absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale din Oradea. Anca-Ioana Copăcean, membru stagiar UAP Oradea este castigatoarea aestui premiu avand ocazia sa ofere publicului oradean prima sa expozitie personala.
Expoziţia cuprinde o selecţie de 30 de lucrări (realizate în tehnica mixta: pictură în ulei pe panza, acril pe panza, sticla, carton, hârtie, colaj cu materiale textile şi elemente traforate prin tehnici de gravură în laser), inspirate din universul decorativ oferit de arta populara romaneasca. “Furca de tors, obiect utilitar si simbol al îndeletnicirilor feminine din trecutul satului românesc reprezinta laitmotivul expozitiei” – declara artista, adaugand ca “Diversitatea formelor de furci realizate se înscriu într-o dimensiune strict decorativa, reflectând însă şi atribuţiile femeii în gospodaria traditionala. Pornind de la furca de tors, expozitia reuneşte o varietate de forme compozitionale purtatoare de multiple simboluri si motive cu semnificatii stravechi, din ansamblul cărora predomină cele geometrice (patratul, rombul, trapezul, X-uri, unda apei), reprezentari cosmice (rozeta, cercul, vartejul, roata, etc.), motive fitomorfe (flori, frunze, etc.), avimorfe sau antropomorfe redate stilizat – incheie tanara artista.
In deschiderea expozitiei va prezentarea artistei va fi facuta de Radu Tirnovean si consideratiile critice vor apartine doamnei Dr. Agata Chifor, istoric de arta.
Expozitia poate fi admirata pana la data de 30 octombrie 2015, intrarea libera, orar de vizitare de luni pana vineri intre orele 10-18.
Va rugam sa ne onorati cu preenta dumneavoastra si sa promovati acest eveniment cultural.
Cu stima,
Radu Tîrnovean,
administrator UAP,
Filiala Oradea
e-mail uap.oradea@yahoo.com
https://www.facebook.com/uap.oradea
tel: 0740207737

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam