Teatrul Regina Maria prezintă a noua premieră a Trupei Iosif Vulcan: O poveste foarte simplă, de Maria Lado, în regia artistică a Elvirei Platon Rîmbu.
Premiera va avea loc joi, 21 mai 2015, de la ora 19.00, la Sala Arcadia. Preţul unui bilet este 20 de lei şi acestea pot fi procurate de la agenţia teatrului deschisă de luni până vineri între orele 10-19 şi sâmbătă şi duminică între orele 10-13 sau online, de pe siteul www.biletmaster.ro.

Despre autor:

Născută în 14 octombrie 1965 în Kiev, Ucraina, Maria Lado este actriță, scenarist și dramaturg și a scris deja 8 piese de teatru și 5 scenarii, care i-au adus recunoașterea atât în țările sovietice, cât și în Statele Unite ale Americii.
În 1986 termină cursurile de actorie ale Institutului de Teatru „I. K. Karpenko-Kary” din Kiev, lucrând apoi ca actriță pentru studioul institutului timp de trei ani. Urmează apoi cursurile VGIK, departamentul scenaristică, de unde absolvă în 1994. La 25 de ani scrie piesa „O poveste foarte simplă”, care a cunoscut succesul imediat în Rusia și Ucraina, fiind pusă în scenă în peste 100 de teatre.

Despre piesă:
Aceasta e o poveste despre dragoste: dragostea dintre un bărbat și o femeie sau dragostea de viață. O poveste despre eroism și spirit de sacrificiu; o poveste ce scoate în evidență diferențele dintre ceea ce e adevărat și ceea ce e inventat. Lumea nu se mai împarte între „noi” și „ei”, ci este adunată de o fericire generală, de un adevăr absolut.
„O poveste foarte simplă” e un amestec de comedie, tragedie și lirism. Ca și în viață, toate aceste trei elemente merg mână-n mână.

Cuvântul regizorului:

«O poveste foarte simplă – o piesă originală și interesantă a Mariei Lado. O poveste simplă, dar profundă, despre cum reușim noi oamenii de multe ori să fim mai animale decat animalele… Și oare cum ar fi pe lumea asta dacă animalele ar vorbi? În spectacolul nostru, noi facem aceasta încercare!!! Îmi place să-l citez pe Șerban Borda, interpretul Vecinului din spectacol – „Un spectacol cu oameni și animale, pentru oameni și animale.” » (Elvira Platon Rîmbu, regizorul spectacolului)

Distribuția:
Scroafa: Anca Sigmirean
Vecinul: Șerban Borda
Stăpânul: Andrian Locovei
Căţelul: Răzvan Vicoveanu
Vaca: Lucia Rogoz
Cocoşul: Alexandru Rusu
Calul: Eugen Neag
Daşa: Alina Leonte
Stăpâna: Mihaela Gherdan
Alexei: Ciprian Ciuciu
Scenografia: Oana Cernea
Regia artistică: Elvira Platon Rîmbu
Traducerea: Elvira Rîmbu

Oradea, 20 mai 2015
**************************************************************
Mirona Olteanu, responsabil PR Teatrul Regina Maria

email: teatruloradea2003@yahoo.com
website: www. teatrulreginamaria.ro
Telefon: +0372 941062/ + 40 259 436592
Fax: +40 259 417864

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam