Cu ocazia organizării de către Federația Patronilor Bihor a celei de a 4-a ediții a Galei Brandurilor Bihorene, Prefectul județului Bihor, dl. Claudiu Adrian Pop, a primit o delegaţie a Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca, întâlnire ce a avut loc la Prefectura Bihor.

Delegaţia a fost condusă de dl. Mile Lajos, Consul General, acesta aflându-se în Oradea în calitate de invitat de onoare al Federației Patronilor Bihor la evenimentul mai sus amintit.

Domnul Claudiu Pop a prezentat potențialul de dezvoltare, în parteneriat româno-maghiar, a domeniului turistic și de afaceri – în minerit, parcuri industriale, energie, prelucrarea lemnului, pe lângă domeniile consolidate până acum: comerțul, agricultura, construcțiile și comunicarea.

Întâlnirea din cadrul Instituției Prefectului constituie o vizită introductivă a domnului Consul General, în cadrul căreia au fost stabilite ca fiind prioritare pentru perioada următoare colaborările în domeniul economic și cultural. Domnul Mile a subliniat importanța economiei externe în relațiile de cooperare bilaterală și a apreciat ca fiind deosebit de benefică cooperarea existentă cu județul Hajdu-Bihar.
De asemenea, cei doi interlocutori au apreciat stabilirea unei căi de comunicare directe între cele două instituții, în domeniul dezvoltării afacerilor.

Tot în cursul zilei, Prefectul județului l-a avut ca oaspete pe domnul Emil Hurezeanu, cunoscut scriitor și analist politic, invitat de onoare al evenimentului mai sus amintit. Domnul Claudiu Pop, împreună cu reprezentanții oamenilor de afaceri și distinsul oaspete, au discutat despre climatul economic al județului și buna colaborare instituțională existentă în Bihor.

Oradea, 6 martie 2015
Cancelaria Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam