Joi, 16 aprilie 2015, în organizarea Episcopiei Romano-Catolice Oradea va avea loc Întâlnirea de primăvară (corona) a preoților Diecezei, întrunire ce constituie o sesiune de instruire-formare, cu scopul de a îmbogăți cunoștințele profesionale ale preoților. Întâlnirea se va desfășura la Centrul Pastoral Diecezan al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea ( Șirul Canonicilor nr. 13) cu începere de la orele 10.00 și va fi moderată de către Pr. Talapka István, paroh de Kiskunfélegyháza. Parohul din Ungaria va împărtăși din experiențele pastorale dobândite în comunitatea sa.

2. Întâlnirea personalului Diecezei Romano-Catolice de Oradea
“În cadrul comunităților bisericești este nevoie de conlucrarea laicilor, bărbaților și femeilor în strânsă legătură cu preoţii lor. Fără această colaborare apostolatul preoților în majoritatea cazurilor nu dă roadele potrivite.” Urmând acest îndemn al Conciliului Vatican II, Episcopia Romano-Catolică de Oradea organizează sâmbătă, 18 aprilie 2015 Întâlnirea personalului Diecezei Romano-Catolice de Oradea(cantori, sacristani, personal auxiliar din parohii şi din centru, reprezentanți ai consiliilor parohiale). Întâlnirea începe la orele 10.00 cu un salut din partea episcopului şi a colaboratorilor din Centrul Episcopal. Programul mai cuprinde o prelegere susținută de Pr. Pék Sándor, protopop, paroh de Oradea Oraș-Nou, urmată de câteva impulsuri pe tema domeniului de activitatea a personalului din parohii. În Catedrala de Oradea cei prezenți vor participa la o rugăciune şi vor primi binecuvântarea pentru slujirea desfăşurată în parohiile şi comunităţile Diecezei. Întâlnirea se va încheia cu o agapă frăţească oferită de episcopul diecezan.

3. Binecuvântarea bisericii renovate din Palota
Sâmbătă, 18 aprilie 2015, orele 16.00 Excelenţa Sa Böcskei László, episcop diecezan de Oradea va binecuvânta în cadrul unei liturghii solemne biserica parohială renovată din parohia Palota. Executarea lucrărilor de renovare exterioară a lăcașului de cult a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de către autoritățile locale.

4. Adorația Euharistică perpetuă la Suplacu de Barcău și Vașcău
Începând din anul 2015 Episcopia Romano-Catolică de Oradea a reînviat tradiția Adorației Euharistice perpetue în Diecezai de Oradea, conform căreia în fiecare duminică a anului în una sau două din bisericile sau capelele Diecezei va avea loc Adorația Sfântului Sacrament. Conform planului Adorației Euharistice perpetue al Diecezei credincioșii din Suplacu de Barcău și împrejurimi respectiv Vașcău sunt invitați în cea de a treia duminică a lunii aprilie, la 19 aprilie 2015 să participe la Adorația Euharistică organizată în bisericile lor.

5. Sfântă liturghie la mormântul Sfântului Ladislau
La data de 19 aprilie 2015, cea de a treia duminică a lunii, cu începere la orele 16.00, membrii Capitlului Catedralei vor celebra împreună cu credincioșii o sfântă liturghie cu vesperă la locul mormântului Sfântului Ladislau din Cetate. Deoarece biserica din Cetate se află sub renovare, sfânta liturghie va avea loc în încăperea de lângă biserică, aceasta fiind accesibilă numai prin intarea principală a cetății.

Secretariatul
Episcopiei Romano-Catolice de Oradea
tel. 0259-411180

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam