Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, în data de 14 aprilie, ora 18.00.
Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: contact@culturainmiscare.ro.
Speakerul evenimentului este Dr. Silviu Corbu – medic primar oncologie medicala, formator national si lider international in ingrijiri paliative.

Atunci cand toti doctorii iti spun ca nu a mai ramas nimic de facut si totul din tine se revolta impotriva sortii potrivnice, sa stii ca intotdeauna se mai poate face ceva: ingrijiri paliative. Tratamente simptomatice menite sa aline durerea si suferintele fizice sau psiho-emotionale, sa redea pacientului demnitatea umana si taria de a-si infrunta boala, sa ofere linistea si impacarea necesara familiei pentru a-si lua ramas bun si a marturisi celor dragi sentimentele ce i-au legat. Dar aceste servicii oferite cu drag pacientilor cu boli amenintatoare de viata si apartinatorilor lor, fac mai mult decat sa pazeasca avanposturile mortii: dau viata zilelor. Cresc calitatea vietii incepand chiar de la debutul bolii, asigura suport pe tot parcursul tratamentelor cu intentie curativa sau paliative, si sustin familiile indoliate in perioada de doliu.

Ingrijirile paliative reprezinta ultima forma de manifestare a respectului si iubirii fata de oameni, cat mai sunt inca in viata.
Prima unitate de ingrijiri paliative s-a deschis in 1967 in Anglia. In Romania curentul a patruns din 1992, iar in 1996 s-a infiintat la Oradea Hospice Emanuel destinat ingrijirii la domiciliu a pacientilor incurabili, copii si adulti. Din 2008 fiinteaza un compartiment cu 6 paturi de ingrijiri paliative in cadrul Spitalului Clinic Municipal Oradea, iar azi am ajuns sa dezvoltam si sa perfectionam gama de servicii oferite prin extinderea departamentului la 20 de paturi.

Suntem membrii colectivi ai Asociatiei Nationale de Ingrijiri Paliative si in aceasta toamna avem onoarea sa gazduim cea de-a XVII-a Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative.
Eu sunt doar un martor ca intotdeauna se mai poate face ceva. Prin oameni, pentru oameni, cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam