Deși a jucat cu foarte mare determinare și a ratat mai multe ocazii din poziție de singur cu portarul, formația orădeană de fotbal FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă duminică, pe teren propriu, în disputa cu una dintre favoritele serei a II-a din Liga a II-a, Gaz Metan Mediaș.
Jocul, care a contat pentru runda a 12-a, penultima a turului de campionat, s-a încheiat cu victoria oaspeților, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat pe final, în minutul 81, de Roberto Romeo.
Partida, desfășurată în prezența a aproximativ 600 de spectatori, a avut ritm, cu multă determinarea din partea ambelor formații, care au căutat victoria.
După două lovituri de la colț, consemnate în minutul 8, când oaspeții au fost mai periculoși, în minutul 16, Ember a șutat puternic, dintr-o lovitură liberă de la 26 de metri, dar a scos portarul medieșenilor, de la colțul lung. Au urmat apoi 15 minute de dominare totală a bihorenilor, cu câteva ocazii clare irosite. Astfel, în minutul 17, Mintaş a câştigat un duel cu Abrudan la marginea careului medieşenilor, a încercat şutul, dar nu nimerit poarta. În același minut, Andor a scăpat singur cu Greab, portarul oaspeţilor a ieșit în întâmpinare, bihorenii au cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.
Un minut mai târziu, același Andor a plecat de la limita ofsaid-ului, a încercat să şuteze de la 16 metri, dar Abrudan l-a ajuns din urmă şi i-a blocat execuţia.
În minutul 23, FC Bihor a ratat o ocazie uriașă, după ce Trabalka, scăpat singur cu portarul, în poziție centrală, nu a reușit să-l învingă pe Greab, care a ieșit mult din poartă, până la marginea careului de 16 metri, şi a reuşit să-l blocheze pe atacantul orădenilor. Apoi, în minutul 26, tot Trabalka a mai scăpat o dată de marcajul fundaşilor centrali medieşeni, a şutat din marginea careului, după o pasă superbă a lui Andor, dar acelaşi brav portar, Greab, a fost atent şi a reușit să reţină.
Oaspeții au revenit mai periculos în atac în minutul 36, când Băjenaru a executat foarte bine o lovitură liberă din partea dreaptă, Mintaș a respins greşit, spre propria poartă, dar Kiraly s-a întins şi a respins în ultima secundă. Până la pauză s-a mai consemnat o ocazie a medieșenilor, în minutul 41, când Robert Romeo a reluat din 7 metri, pe lângă poartă.
Repriza a doua a fost și mai disputată. La trei minute de la reluare, portarul orădean Kiraly a reţinut un şut trimis de Figliomeni, pentru ca în minutul 50, Andor, care a fost mai rapid decât fundaşii centrali adverşi, a scăpat singur cu Greab. Balonul i-a sărit însă exact în momentul şutului și astfel a trimis cu tibia, dar portarul medieşenilor a scos a treia oară în situaţie de unu contra unu în acest meci.
În minutul 55, oaspeții au replicat, prin Stancu, care a intrat în careu, a centrat la colţul scurt, unde se afla Bic, dar reluarea fostului jucător al FC Bihorului, cu capul, a trecut pe lângă bară. În minutul 68 a fost apoi rândul orădenilor să rateze cu capul. Astfel, după o lovitură de la colț, Țoca a reluat cu capul din 4 metri, dar puțin peste poarta lui Greab.
După ce în minutul 71, Ovidiu Bic a reluat din nou cu capul, dar a reținut Kiraly,zece minute mai târziu, în minutul 81, s-a marcat unicul gol al disputei. Atunci, Munteanu a avut inspiraţia de a întoarce cu capul, din cădere, o minge în centrul careului, de unde Roberto Romeo a reluat imparabil, din vole, şi a deschis scorul.
Pe final, spiritele s-a încins, după ce FC Bihor a alergat după egalare, iar medieșenii și-au conservat scorul. În acest context, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, Leo Grozacu a fost trimis în tribună pentru proteste la arbitrii, pe care i-a acuzat că tolerează jocul dur al gazdelor.
Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, medieșenii au câștigat cu 1-0 și și-au adjudecat trei puncte importante în clasament, dar la sfârșit toți spectatorii orădeni și-au aplaudat în picioare favoriții, mulțumiți fiind de prestația avută, chiar dacă, după cum apreciau majoritatea dintre ei, rezultatul nu a fost corect.
„Dacă această echipă, acești băieți pe care-i avem noi, nu să-și primească salariile, ci să primim minima condiție de performanță, vitaminizare, masă, asigurate hotel și deplasare, interes pentru performanță, nu pentru buzunarul nostru, credeți-mă că ați fi și mai mândri de ei. Eu felicit orașul Oradea, felicit toți oamenii care au fost la joc. Dacă am fi fructificat ocaziile mari, de singur cu portarul putea fi 3-1 la pauză și nu cred că ar fi zis nimeni nimic. Pe mine, în schimb, m-a deranjat un lucru, este un joc sportiv între două echipe. Ei, o echipă poate joacă mai bărbătește, pentru că asta a fost singura noastră armă să arătăm devotament pentru acest oraș, dar nu-s de acord să-și înjuri jucători. Eu n-am înjurat un jucător de la mine, chiar i-am aplaudat în anumite momente. Chestiile astea nu-și au rost, mai ales la antrenori”, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul formației FC Bihor, Dan Mănăilă, nemulțumit că antrenorul medieșenilor, Leo Grozavu i-a înjurat pe anumiți fotbaliști bihoreni.
„A fost un joc de luptă, antrenant, de altfel, în care cred că echipa mai valoroasă a câștigat. Dar, cu toate acestea, vreau să felicit echipa gazdă, o echipă tânără, ambițioasă, care a avut și ea momentele ei în timpul jocului și se putea înclina balanța și în favoarea lor. Mi-ar părea rău ca Oradea să rămână fără echipă la nivelul acesta, indiferent în ce mod, că e pe cale sportivă sau din anumite alte probleme. Ar fi păcat, un oraș cu mare tradiție, care merită fotbal de bună calitate. Echipa este tânără, de bună calitate. Eu am fost un pic, pe final, deranjat de modul cum brigada de arbitri a înțeles să conducă acest joc, pentru că au fost câteva atacuri pe care nu le-am mai văzut de pe vremea când m-am apucat eu de fotbal”, a declarat, la rândul său, tehnicianul echipei Gaz Metan, Leo Grozavu.

FC Bihor – Gaz Metan Mediaș 0-1(0-0)
A marcat: R. Romeo (min. 81)
FC Bihor: Kiraly – Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz – Haş (min. 61 Țoca) – Coroian, Ember – Andor (ctp.), Trabalka (min. 84 Șereș), Sulea (min. 77 Magda). Antrenor: Dan Mănăilă

Gaz Metan: Greab – M. Stancu, Vişa, Abrudan (ctp.), Trif – Cristea – Bic (min. 81 C. Gheorghe), Băjenaru (min. 64 Medeiros) – Roberto Romeo, Llullaku (min. 56 Al. Munteanu) – Figliomeni. Antrenor: Leo Grozavu
Au arbitrat: Dorian Micloşină (Reşiţa) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Casian Băla (Arad).
Conform antrenorului Dan Mănăilă, unul dintre cei mai buni jucători ai FC Bihorului, căpitanul Cristian Andor, este pe cale să renunțe, din cauză că „se confruntă cu probleme mari acasă. Omul acesta nu mai are ce mânca, el dă totul pe teren, dar nu mai poate”, a spus Mănăilă, care a făcut apel, prin intermediul presei, la cei care ar putea să-l ajute și să fie păstrat la echipă, pentru că altfel, „vrea să-și caute de lucru”, după cum a precizat și președintele clubului orădean, Mircea Fodor.
Mircea Fodor, care de unul singur face eforturi să organizeze jocurile de pe teren propriu ale orădenilor, dar și să asigure deplasările la meciurile programate pe teren străin, a anunțat însă și faptul că „începând de luni, pe o perioadă de patru săptămâni, o echipă de câțiva voluntari vor desfășura o campanie de strângere de bani pentru echipă. Luni, miercuri, vineri și duminică, tot din două în două zile vor ieși în diferite locuri din oraș, cu o urnă, prin care cei care doresc să sprijine echipa financiar s-o poată face. Prima dată, luni, de la ora 12, vor fi la Magazinul Crișul”, a mai precizat președintele clubului orădean, care a salutat, în același timp, inițiativa acestor tineri.
În etapa viitoare, ultima a turul de campionat din sezonul regulat, FC Bihor va evolua miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14, la Cluj, cu Universitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam