Aşa cum obişnuim în fiecare an şi cum am promis cu ocazia deschiderii „Lunii Plantării Arborilor”, Direcţia Silvică Bihor desfăşoară câteva acţiuni dedicate naturii în general şi pădurii în special. Vă prezentăm în cele ce urmează acţiunile programate a se desfăşura în perioada 16 – 28. martie 2015.
Deschiderea „Lunii Plantării Arborilor” s-a desfășurat în data de 16 martie 2015 în șantier de împădurire în fond forestier, în raza O.S. Oradea, UP VI Hidișel u.a. 71C% în suprafață totală de 2,8 ha având ca invitați oficialități de la instituțiile colaboratoare și reprezentanți ai mass-media locală scrisă și vorbită. Cu mare părere de rău am constatat că nu au fost amatori care să participe la o acțiune de plantare în fond forestier. La această acțiune ne-au onorat cu prezența cadrele didactice de la Facultatea de Protecţia Mediului Oradea, Șef lucrări dr. ing. Crainic Gheorghe, Șef lucrări dr. ing. Bartha Szilard si Șef lucrări dr. ing. Pășcut Gheorghe Călin.
Profesori şi studenţi din cadrul Departamentului de Silvicultură şi Inginerie Forestieră a Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea, în colaborare cu Direcţia Silvică Oradea, au participat în data de 17 martie la o lecție deschisă în șantierul de împădurire amintit mai sus, punând în practică cunoştinţele teoretice dobândite la cursuri. De asemenea vor participa la o lecție practică de împădurire ce se va desfășura în perioada imediat următoare într-unul din șantierele de împădurire din raza O.S. Oradea.
În perioada 20 – 28 martie 2015 vom desfăşura mai multe acţiuni similare cu cea de mai sus, la care vor participa elevi din ciclul primar de la Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială ”Dacia” Oradea și altele.
În data de 28 martie 2015 cca. 200 elevi din școlile orădene sub organizarea clubului caritabil Leo Black Eagle Oradea și sub îndrumarea personalului tehnic din cadrul D.S. Bihor vor participa la împădurirea unui hectar de teren din fond forestier în zona Băile Felix.
Acestea sunt acțiunile care sunt anunțate deja dar doritorii (școli, grupuri de persoane, etc.) se pot adresa Direcției Silvice Bihor și în măsura în care dispunem de suprafețe apte pentru împădurire și timpul ne mai permite vor fi serviți cu mare plăcere.
De partea tehnică a acestor activități s-a ocupat ing. Mircea Faur din centrala Direcției Silvice Bihor ajutat fiind de personalul de teren din cadrul O.S. Oradea.
Vă mulţumim pentru colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam