Curtea interioară a Cetăţii Oradea era gândită ca un arheoparc, însă s-a hotărât ca, din lipsă de fonduri, până la accesarea de noi fonduri europene, acest spaţiu să intre în conservare.
Cu toate acestea, s-a luat decizia ca două dintre săpăturile executate deja să fie acoperite cu sticlă, pentru ca turiştii care vor trece pragul Cetăţii Oradea să aibă posibilitatea de a vedea totuşi aceste vestigii istorice.
Astfel, pe forma vechii catedrale se va realiza un contur din piatră fasonată, care va fi la nivelul solului. Totodată, marginile curţii interioare vor fi pavate cu piatră cubică, urmând ca interiorul curţii, pe forma vechii catedrale, să fie umplut cu piatră fasonată.
”După discuţiile purtate cu constructorul, s-a solicitat ca lucrările să fie finalizate până la data de 1 iunie 2016, pentru a putea introduce în circuitul turistic şi această porţiune din cetate şi pentru a putea organiza concerte, spectacole, dar şi alte evenimente culturale”, ne-a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Oradea, dl. Lucian Popa.
Valoarea lucrărilor executate de Constructorul Sălard este de 1.449.293 lei (cu TVA inclus).
În ataşament găsiţi harta cu lucrările care se execută.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam