Săptămâna viitoare încep lucrările de montare a pavajului în pasajul Vulturul Negru, care va înlocui mozaicul cu motive florale, realizat necorespunzător de către firma Marconst în 2013 şi nerecepţionat de Primăria Oradea din cauza viciilor de execuţie. Acesta a fost scos integral, urmând să fie înlocuit cu un pavaj din marmură şi granit.
În paralel, continuă lucrările de reabilitare a paramentului exterior şi învelitorilor aferente Palatului Vulturul Negru, lucrări executate de Constructorul Sălard, care a restaurat deja o suprafaţă de cca 200 mp din pictura originală a cupolei pasajului şi a pereţilor aferenţi, pe tronsonul dinspre Piaţa Unirii al pasajului. În prezent, se demontează o parte a schelelor din pasaj, pentru a permite începerea lucrărilor la pavaj, pornindu-se dinspre strada V. Alecsandri, timp în care vor continua lucrările de restaurare a picturilor pe tronsonul dinspre strada Independenţei. După montarea pavajului, se vor instala schelele sub cupola din mijlocul pasajului şi pe culoarul dinspre Vasile Alecsandri, pentru a se termina partea superioară a pasajului şi în această zonă.
Lucrările de montare a pavajului sunt realizate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti şi Porfido ed Arte Consorzio Stabile del Trentino, la preţul de 1.667.453,93 lei. Suprafaţa pasajului acoperit de 1024 mp va fi repartizată astfel: 725 mp plăci de granit, 252 mp plăci de marmură, 24 mp – capace demontabile, 9 mp – suprafaţă grătare pentru ventilarea subsolului, 10 mp – ştergătoare de picioare, 4 mp – capace canal.
Potrivit contractului, lucrările trebuie terminate până la data de 15 iunie 2016.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam