Teatrul Regina Maria organizează cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 20-27 septembrie şi se va deschide oficial cu premiera spectacolului „Livada de vişini”, regizat de Alexandru Dabija la teatrul orădean.
Şi în acest an vă propunem un regal de teatru care să încânte spectatorii prin diversitatea de genuri şi teme, astfel încât vă invităm să vă bucuraţi de comediile care au fascinat publicul românesc, să trăiţi dramele care l-au provocat şi să cântaţi alături de actori în captivantele musical-uri.
Spectatorii sunt ademeniţi la teatru în prima zi a festivalului cu un spectacol plin de vitalitate, care a avut un succes extraordinar atât la publicul orădean, cât şi la cel din ţară: „Leonce şi Lena”. Dacă Teatrul Regina Maria are onoarea să deschidă festivalul cu premiera unui spectacol îndrăgit de public de-a lungul timpului, „Livada de vişini”, în a treia a zi a festivalului Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad prezintă „Aproape de tine, încă!”, un spectacol care ne reaminteşte de magia dragostei.
A patra zi a sărbătorii teatrale orădene este distinsă cu trei spectacole extraordinare: „Contra democraţiei”, regizată de reputatul Alexandru Dabija la Teatrul Odeon din Bucureşti, „Herghelia albastră” de la Teatrul „I.D. Sîrbu din Petroşani” şi „ÎN 4D”, un spectacol clujean, propus de tinerii de la Reactor.
Spectacole excepţionale vă aşteaptă şi în ziua următoare, începând cu „Seara de Ajun” al Teatrului Regina Maria, „Gaiţele” al Teatrului Odeon, în care joacă actori renumiţi, precum: Dorina Lazăr, Carmen Tănase, Ionel Mihăilescu, Constantin Cojocaru, Pavel Bartoş. Seara va continua cu un spectacol al Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea: „Eşti un animal, Viskovitz!” şi se va încheia cu spectacolul premiat ediţia trecută la Festivalul Internaţional de Teatru Oradea: „În inima nopţii – Episodul Hamlet”.
A şasea zi de festival aduce în atenţia publicului reprezentaţii deosebite, precum: „Viaţa ta în 65 de minute” de la Teatrul de Nord Satu Mare şi „Emigranţii” de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Seara se va încheia cu o invitaţie în stradă, unde vă veţi distra alături de actorii orădeni care vor iubi pătimaş, vor dansa şi vor cânta în „Îndrăgostiţii din Ancona” şi în club, alături de tinerii actori de la Impro Patzan Show.
În următoarele două zile vor încânta publicul orădean spectacolele „39 de trepte” prezentat de Teatrul Mic din Bucureşti, „Taina mănăstirii” propus de Teatrul de Artă Deva, un spectacol pentru copii al Teatrului Arcadia, „Poveşti populare ruseşti” şi „Aplauze pentru Lena” al Teatrului orădean independent Artemotion.
Sărbătoarea teatrului orădean se va încheia cu o altă premieră a Teatrului Regina Maria, „Omul din La Mancha”, un musical remarcabil, încărcat de emoţie, dar şi de bună dispoziţie.
În această ediţie Teatrul Regina Maria vă invită să luaţi parte şi la un workshop de dramaturgie şi critică teatrală, susţinut de Raluca-Sas Marinescu, lector dr. al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, care se va desfăşura timp de trei zile, în perioada 21-23 septembrie, la Sala Studio Arcadia.
Festivalul Internaţional de Teatru Oradea prezintă, prin urmare, un număr de 19 spectacole dintre care 7 propuse de teatrul orădean, 9 spectacole propuse de teatre din ţară (Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul „I. D. Sîrbu” Petroşani, Teatru de Artă Deva, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu-Vâlcea) şi 3 spectacole de club, propuse de Reactor Cluj, Teatrul Artemotion şi Impro Patzan Show.
Spectacolele se vor desfăşura în diferite spaţii, precum Sala Mare a Teatrului Regina Maria, Casa de Cultură a Sindicatelor, Moara Răsărit, Sala Arcadia, Scena Mobilă, Clubul de la Muzeul Iosif Vulcan, Crown Pub şi Kosher Wine, Coffee & Jazz.
Biletele s-au pus în vânzare la Agentia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00 sau cu o oră înainte de fiecare spectacol. Puteţi achiziţiona bilete şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
__________________________________________________
Florina Rus
secretar literar
Teatrul Regina Maria
email: presa@teatrulreginamaria.ro
website: teatrulreginamaria.ro
tel: 0752 598 805

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam