Primarul Ilie Bolojan, împreună cu primarul comunei Sînmartin, Lucian Popuș, a susținut azi, 1 aprilie 2015, o conferință de presă în teren, în cadrul căreia a prezentat zonele din Sînmartin, Cihei, Rontău și Cordău în care se vor introduce apa potabilă și canalizarea prin programul ”Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bihor”.
”Programul Aparegio, prin care s-au extins rețelele de apă din Oradea în județul Bihor, este acum într-o fază finală. În etapa I am reușit să contractăm toate lucrările prevăzute, făcând economii de 27 milioane de euro, iar în etapa a II-a a proiectului, când Autoritatea de Management ne-a permis să folosim aceste economii, ele au fost distribuite acolo unde era nevoie, astfel că acum se pot executa lucrări în Oradea, Sînmartin și alte localități ale ZMO. Lucrările vor începe efectiv de săptămâna viitoare”, a spus primarul Ilie Bolojan.
Astfel, reprezentanții Companiei de Apă Oradea au semnat un nou contract de lucrări aferent economiilor din proiectul ”Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bihor”, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS MEDIU.
Licitația lansată pentru contractul de lucrări ”Extindere rețele de apă și canalizare în comuna Sînmartin, localitățile Sînmartin, Codău, Cihei și Rontău” a fost câștigată de S.C. Hidroconstrucția S.A.
Primarul comunei Sînmartin, Lucian Popuș, a completat: ”În cadrul proiectului, extinderea infrrastructurii de apă cuprinde inclusiv construcțiile care acum sunt în lucru. Acesta e un lucru foarte bun pentru cei care urmează să se mute în casele noi. Mâine, urmează să ne întâlnim cu directorul firmei Hidroconstrucția, pentru a vedea la fața locului cum vor decurge lucrările în teren. Pot să vă spun că, fiind o firmă cu mai multe sucursale, disponibilitatea echipelor de lucru și a utilajelor va fi foarte mare. Astfel, lucrările vor debuta cu șapte echipaje de lucru”.
Valoarea totală a contractului este de 20.453.591 lei, la care se adaugă TVA. Lucrările vor începe în 7 aprilie 2015, termenul de finalizare fiind de maxim 10 luni.
În urma lucrărilor aferente contractului, locuitorii din Sînmartin, Cihei, Rontău și Cordău vor beneficia de servicii de alimentare cu apă și canalizare la standarde europene.
Discuțiile în cadrul conferinței de presă au continuat cu referiri și la alte proiecte care vizează dezvoltarea stațiunii Sînmartin.
Primarul Ilie Bolojan a precizat că, în cazul în care se va realiza fuziunea dintre Oradea şi comuna Sînmartin, unul dintre proiectele pe care le va susține va fi preluarea pădurii din Băile Felix, în suprafață de 135 ha, în domeniul public al municipiului Oradea, în baza unui schimb de proprietăți între oraș și Romsilva, municipiul Oradea având la dispoziție în acest sens cca 300 de ha de pădure în zona Cetariu – Paleu.
”Dorim să amenajăm așa cum trebuie cel mai mare parc din zonă, care să fie dotat cu mai multe piste de alergare, tiroliană, dar și alte atracții pentru turiștii care vin aici să se recreeze”, a spus primarul Ilie Bolojan.
Detalii tehnice privind lungimea rețelelor de distribuție, branșamentele, racordurile sau stațiile de pompare din proiectul Aparegio pot fi vizualizate în atașament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam