Conducerea Primăriei Oradea a luat decizia de a realiza o trecere denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei. Decizia a venit ca urmare a faptului că, pentru a ajunge spre cartierele centrale ale municipiului, locuitorii cartierului Oncea traversau zilnic calea ferată în zona Bulevardului Ștefan cel Mare, expunându-se la pericole.
„Ca urmare a discuțiilor purtate la întâlnirile cu locuitorii cartierului Oncea, pentru a evita accidentele din zonă, s-a propus realizarea unui pasaj subteran pietonal și pentru cicliști între cartierul Oncea, în zona străzii Secarei și B-dul Ștefan cel Mare, în zona benzinăriei MOL. Realizarea acestui pasaj subteran era necesară și va aduce o siguranță mai mare celor care frecventează zona”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv a fost finalizat iar în ședința de consiliu local din data de 8 ianuarie urmează să fie aprobați indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate, pentru a putea demara procedura de licitație a lucrărilor în perioada imediat următoare.
Pasajul va avea 48 metri lungime, va fi realizat dintr-un cadru prefabricat cu înălțimea de 2,4 metri și lățimea de 3 metri, cu instalație electrică de iluminat și semnalizare acces subteran.
Valoarea totală a proiectului este de 1.871.422,31 lei, respectiv 421.311,22 euro, inclusiv TVA. Durata de elaborare a proiectului este de 3 luni iar durata de execuție este de 9 luni. Finanțarea obiectivului de investiție se va face din fondurile bugetului local.
Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam