Asociatia Alsterdorf in parteneriat cu Administraţia Domeniului Public – Grădina Zoologică, Camera de Comert si Industrie Bihor, Fundatia Copii Dragostei Alesd, Imago Media, Asociatia Centrul Educational Forfun, LB Shows, Basti Box Salonta, Zi de Zi Oradea & Bihor, organizeaza in data de 31.05.2015, intre orele 10.00 – 18.00, la Gradina Zoologica Oradea, evenimentul caritabil „Împreună putem să îl ajutăm pe Rareş”.
Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru Rareș Stefan, pentru ca acesta sa poata beneficia de terapia cu delfini, la o clinica din Turcia, terapie recomandata in cazul afectiunii de care acesta sufera. Rares este diagnosticat cu tetrapareză mixtă piramidala și extrapiramidala, epilepsie simptomatică și retard psihomotor, cauza cea mai probabilă fiind o culpă medicală. Datorita acestui fapt, el nevoie de recuperare medicală specială şi continuă, o parte din costuri putand fi acoperite de familia sa. Insa, terapiile considerate eficiente, prin care el poate fi recuperat sunt foarte costisitoare, în acest moment costurile acestora ridicandu-se la peste 20 000 euro pe an, plus cheltuielile aferente deplasărilor atât în ţară cât şi în străinătate. Rareș, la 2 ani, nu stă ridicat, nu ține în mână o jucărie, nu își susține corect capul și nu vorbește.
In cadrul acestui eveniment, persoanele cu dizabilităţi intelectuale din cadrul Asociaţiei Alsterdorf, vor expune spre vanzare, produse handmade (tablouri din seminţe, sticle pictate sau decorate, brăţări şi cercei, suporturi de lumanari, farfurii decorate cu tehnica şerveţelului) realizate de catre ei, in cadrul atelierelor de terapie ocupationala, in scopul strângerii de fonduri pentru tratamentele necesare recuperarii lui Rareş. De asemenea, acestia vor distribui fluturaşi în care va fi prezentat cazul lui Rareş şi modalitatea de a dona pentru acesta, iar doi animatori, costumati in personaje de poveste, vor intretine atmosfera.
Prin implicarea in acest proiect, a persoanelor cu dizabilitati psihice si mintale, institutionalizate, se doreste atragerea atentiei opiniei publice asupra problematicii integrarii dificile in societate a acestora, cu toate ca, dupa cum reiese si din evenimentul de fata, ei pot sa contribuie in comunitate daca li se acorda sustinerea adecvata si un mediu de sprijin.

Pentru informatii suplimentare – persoana de contact: Emil Cuc, manager, Asociatia Alsterdorf, 0771562091.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam