Dacă la finalul lunii aprilie 2015, Primăria Oradea anunța că Fundația My Brother’s Keeper a decis să doneze echipamente de joacă și aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea parcului de pe str. Aluminei (vizavi de Magazinul Edina), astăzi, 13 iulie, putem spune că lucrările și montarea echipamentelor au început deja.
Parcul de pe str. Aluminei devine un punct de atracție
Acum două luni, Reprezentanții Direcției Tehnice din Primăria Oradea, respectiv şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejerean și consilier Elena Grozescu, împreună cu dna Florica Cherecheș, deputat în Parlamentul României, s-au întâlnit cu reprezentanții Fundației My Brother’s Keeper din Oradea.
În urma discuțiilor purtate atunci, Fundația My Brother’s Keeper a comunicat că dorește să doneze echipamente de joacă și aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea parcului de pe str. Aluminei (vizavi de Magazinul Edina), deoarece acest parc nu se găsea într-o stare bună, deși era foarte frecventat de copiii locuitorilor din zona Rogerius, care preferau să își aducă copiii în acest parc nearanjat corespunzător, dar situat aproape de domiciliu, într-o zonă cu multă verdeață și cu foarte mulți copaci.
În această dimineață, la ora 8:00, a început construirea locului de joacă pentru copii de pe strada Aluminei. Producătorul din Sebeş a descărcat echipamentele cu ajutorul voluntarilor, iar apoi s-a trecut la amplasarea lor pe spaţiul oferit de primărie. Toate echipamentele au fost achiziţionate prin bunăvoinţa organizaţiei americane ”My Brother`s Keeper”, care a adus şi voluntari să lucreze la construcţia propriu-zisă, organizaţie care s-a implicat mult şi până acum în Oradea prin sprijinirea activităţii ”Centrului Puls pentru criză de sarcină”.
Deputatul Florica Cherecheș mulțumește comunității locale pentru implicare
Două biserici din Oradea, respectiv Biserica Baptistă Speranţa şi Biserica Baptistă Harul contribuie cu voluntari, pastorii celor două biserici fiind prezenţi ei înşişi la lucru, urmând să se implice toată săptămâna în asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea proiectului.
Deputatul Florica Cherecheș, care a sprijinit proiectul încă din faza de concept iniţial, pe vremea când era viceprimar, a fost prezent azi la începerea lucrărilor.
„Mă bucur să văd că un proiect despre care discutăm de cel puţin 3 ani prinde astăzi viaţă şi apreciez atât efortul voluntarilor americani, al sponsorilor, cât şi al românilor care au răspuns solicitărilor făcute de cei doi pastori. Apreciez de asemenea implicarea primăriei şi modul prompt în care răspunde solicitărilor punctuale, pe măsură ce apar probleme de rezolvat. O surpriză plăcută a fost castronul cu gogoşi, cu care a venit cineva să-i servească pe cei care muncesc, în spiritul ospitalităţii tradiţionale a românilor. Spuneam în urmă cu două luni că m-aş bucura să văd că se întâmplă aşa ceva şi bucuria a fost cu atât mai mare cu cât s-a întâmplat chiar în prima zi. Asta îmi dovedeşte că „Oradea pune suflet” nu este doar un titlu de campanie, ci o realitate în oraşul nostru!”, ne-a declarat deputatul Florica Cherecheș
Joi, 16 iulie, ora 10:00 – copiii și părinții așteptați la inaugurarea noului parc
Președinta Fundației My Brother’s Keeper din Oradea, d-na Mihaela Vișan, prezentă și ea astăzi la începerea lucrărilor a spus: ”Suntem foarte plăcut surprinși de colaborarea cu Primăria Oradea, cu cele două biserici evanghelice, cu comunitatea locală care ne-a venit în ajutor. Îi așteptăm joi, 16 iulie, ora 10:00 pe cât mai mulți copii și pe cât mai multe mămici să vină la inaugurarea acestui nou parc”.
Locul de joacă este dotat cu un complex mare de joacă (5 tobogane, 4 leagăne și mai multe cățărătoare) și un aparat de fitness pentru 6 persoane. Amenajarea aleilor se va face de către Primăria Oradea, ulterior amplasării echipamentelor.
„Obiectul de activitate al Fundației My Brother’s Keeper este consilierea femeilor aflate în criză de sarcină, adică a acelor femei care nu sunt decise în privința păstrării sarcini. Acestea sunt consiliate de specialiștii fundației și pot oricând cere oricând ajutorul la sediul Centrului de Consiliere de pe str. Aurel Lazăr, sunând la telefonul 0359.800.665. Dacă ele vor decide păstrarea sarcinii, fundația le va acorda tot sprijinul de care au nevoie pe o perioadă de doi ani. Tocmai pentru că noi ca fundație luptăm pentru viața și binele copiilor, gestul nostru de a dota acest parc cu tot ce este nevoie vine tot în întâmpinarea nevoii copiilor de a se juca într-un spațiu adecvat și dotat corespunzător”, a completat d-na Mihaela Vișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam