Dacă nu-și primesc salariul pe o lună până vineri, jucătorii de la FC Bihor nu se vor deplasa la Târgoviște, pentru jocul de sâmbătă!
Pentru că nu și-au primit salariile de nouă luni, dar nici măcar nu au fost căutați de cineva dintre investitori, nici măcar pentru a-i felicita pentru victoriile din ultimele trei etape, jucătorii de la FC Bihor au luat decizia să nu se prezinte la meciul din următoarea etapă de campionat, care este programat sâmbătă, la Târgoviște, cu formația locală Chindia. Decizia a fost anunțată într-o conferință de presă, organizată ad-hoc, joi la Stadionul Iuliu Bodola, de căpitanul Cristian Andor și președintele executiv al clubului, Mircea Fodor.
„Echipa se confruntă cu niște probleme groaznice și jucătorii, prin căpitanul Cristian Andor, vor să transmită mass-mediaei, lumii iubitoare de fotbal, apelul și ofurile lor”, a început conferința președintele Mircea Fodor.
„Eu cred că toată lumea din acest club și toți jucătorii care am fost aici până acum, am făcut tot posibilul ca să înțelegem pe toată lumea, dar deja cred că nu se mai poate. Asta, dat fiind faptul că unii dintre jucători avem nouă luni restanțe salariale, ceea ce nu cred că e normal și am vrut să tragem un semnal de alarmă, un ultim semnal de alarmă, dacă nu ne primim un salariu până vineri, înainte de ora când ar trebui să ne deplasăm la Târgoviște, nu vom face deplasarea. Altceva, nu știu ce ar mai fi de spus, mai ales că în ultima săptămână am avut trei victorii din trei meciuri și dacă nici așa nu-i facem pe oameni să înțeleagă că totuși nu suntem animale, suntem oameni și noi, trebuie să ne întreținem și noi familiile, să ne cumpărăm și noi o haină, ceva, o gheată, nu știu ce ar mai fi de făcut”, a declarat căpitanul Cristian Andor.
Întrebat dacă această decizie a fost luată și după ce s-a discutat cu investitorii clubului, președintele Mircea Fodor, a precizat: „Vă spun foarte sincer, cu așa-zișii finanțatori, nu prea putem discuta, în speță cu Consiliul Județean, pentru că dânșii spun că nu au cum să ne dea banii. Acuma eu întreb despre situația din septembrie 2014, când, fiind doar doi asociați în club, s-au putut vira niște bani și acuma nu se pot. Mă rog, poate că legea e alta de un an de zile, nu știm. Problema însă este foarte mare, pentru că neprezentarea noastră la etapa din week-end, vă dați, seama că aduce și niște amenzi, pentru că Federația Română de Fotbal o ia ca și ignorare a competiției sau ceva de acest gen. Pe de altă parte însă, vă spun foarte sincer, am analizat mult, dar am ajuns la concluzia că sunt de partea acestor jucători și îi susțin clar, cu riscul că se vor întâmpla altele, îi susțin pentru că așa cum a spus și Cristi (n.r. Cristian Andor), nouă luni de zile, un muncitor în orice unitate, un inginer, un medic, un ce-o fi el, să nu-și ia salariul…, nu știu dacă ar fi stat cuminte în urma acestor fapte, în sensul că ba ar fi făcut o grevă, ba ar fi mers la conducere să-i întrebe, să le dea banii. Deci, FC Bihor, cum am mai spus-o, de fapt și în vară, este caz social, la ora actuală, cu oameni maturi, care nu-și iau salariile și finanțatorii ridică din umeri. Asta mă doare foarte tare”.
Decizia jucătorilor de a nu se prezenta la următorul joc din campionat este susținută și de staff-ul tehnic. „Sunt alături de băieți, consider că ceea ce fac ei acum este îndreptățit, au tot dreptul. Când nu au avut dreptate, n-am fost alături de ei, dar acum consider că au tot dreptul să facă în acest moment această acțiune. Poate că nu este chiar pe placul tuturor, dar cine ar trebui să audă, aș dori să audă, în primul rând finanțatorii, pentru că ei nu și-au respectat promisiunile, sunt restanțieri. Cei care au dat dovadă de caracter până acum sunt jucătorii și doar ei pot să hotărască în acest moment dacă vor merge sau dacă nu vor merge”, a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi.
Președintele Mircea Fodor a explicat situația extrem de dificilă din ultimele două săptămâni, de când nici omul de afaceri Mihai Giurgiu, noul investitor al clubului, nu a mai susținut echipa. „Ultimele două săptămâni pentru mine a fost corvoada pe care n-o doresc la nimeni și prin ajutorul prietenilor, a cunoștințelor, a oamenilor de bine, am reușit să duc această echipă ca să dispute fiecare meci, dar s-a umplut paharul, nu se mai poate. Efectiv sunt și eu om, am și eu limitele mele, nu mai pot. Dacă consideră cineva că are puterea, are soluțiile de a salva acest club, îl aștept fără nicio problemă”, a precizat Mircea Fodor, care a recunoscut că a adus și bani de acasă pentru a susține clubul. „Am adus bani de acasă, deși nu e echipa mea, am adus și n-am luat niciun ban, asta nici nu mai are rost să completez, pentru că e logic. Am sponsorizat până acum echipa cu în jur la 10 – 11 mii de lei. Eu zic că sunt niște bani și aceștia, poate pentru unii nu-s, dar pentru mine sunt foarte mulți bani și i-am luat de la familie efectiv”, a afirmat Fodor.
Conform căpitanului echipei, Cristian Andor, decizia jucătorilor de a nu se prezenta la jocul de sâmbătă, de la Târgoviște, a fost luată marți. „Am avut o discuție marți, când am venit la antrenament și când am văzut că nici așa nu se schimbă nimic, după trei victorii consecutive, chit că noi n-aveam banii plătiți de nouă luni… Acum avem și rezultatele de parte noastră, ar trebui să se gândească și ei puțin, nu cred că ei nu și-au primit salariul…”, a completat Cristian Andor.
Președintele Mircea Fodor și-a exprimat și indignarea cu privire la atitudinea reprezentanților Consiliului Județean, care cu toate că nu au virat clubului FC Bihor niciun ban de un an de zile, declară că susțin clubul. „Dacă nu se vrea fotbal în județul Bihor și în Oradea, să ni-se spună, fără nico problemă”, a precizat acesta.
În ceea ce-l privește pe Mihai Giurgiu, omul de afaceri clujean, care a intrat în vară în parteneriat cu Consiliul Județean pentru susținerea clubului, Mircea Fodor a precizat:„Deși nu asta a fost înțelegerea, domnul Mihai Giurgiu a suportat cheltuielile clubului din primele șapte etape, când a plătit legitimările, organizarea de jocuri și deplasările. Înțelegerea între cele două părți a fost, unul plătește datoriile și unul dă bani pentru bunul mers al activității. Ei, pentru bunul mers al activității, tot domnul Giurgiu a dat banii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam