Consiliul Local a aprobat în şedinţa din 28 iulie 2016 un proiect de hotărâre prin care îşi dă acordul pentru demararea procedurii de transmitere din domeniul statului în domeniul public al Municipiului Oradea a unui imobil situat pe strada Armatei Române nr. 4, fosta clădire a Vămii Oradea, în vederea înfiinţării Muzeului Francmasoneriei.
Imobilul constând din construcţii şi teren, cu o suprafaţă totală de 1714 mp, se află în administrarea Ministerului Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, care şi-a dat în prealabil acordul de transmitere în proprietatea publică a Municipiului Oradea.
Clădirea a fost construită la începutul secolului XX, ca sediu al masoneriei regionale. Primăria Oradea acordă o atenţie deosebită reabilitării construcţiilor cu valoare istorică şi realizării investiţiilor de interes public în vederea atragerii turiştilor în oraş şi pentru punerea în valoare a patrimoniului şi tradiţiilor locale. În cazul acestei clădiri, municipalitatea doreşte transformarea ei în Muzeul Francmasoneriei.
Anul trecut, Consiliul Local a mai aprobat un proiect de hotărâre având acelaşi conţinut, însă Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Administraţiei Publice, în calitate de coautor al proiectului de act normativ, a solicitat refacerea documentaţiei, astfel ca ea să fie în concordanţă cu situaţia juridică actuală a imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam