Duminică, 20 decembrie 2015, la Aștileu, a avut loc Festivalul ,,Tradiții și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou” în cadrul “Zilelor Culturii Populare Bihorene”. Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Aștileu.

La eveniment și-au dat întâlnire formații, cete de colindători și ansambluri folclorice din Luncșoara, Bratca, Șuncuiuș, Tilecuș, și Călățea, care au adus pe scenă spiritul viu, autentic, tradițional care mai domnește în universul satului bihorean. De asemenea au fost invitați special interpreții de muzică populară: Otilia Haragoș-Seghedi, Corina Lele-Ionescu, Ioana Urs, Maria-Alexandra Secan, Violeta Gherman, Mădălina Ilea, Nicoleta Ştef și maestrul Aurel Moț la taragot, acompaniat de Ioan Rus la acordeon, care au încântat publicul prezent cu o variată gamă de colinde.

Aceasta manifestare, care a fost ultima din acest an, la fel ca celelalte, și-a atins scopul, acela de a promova, de a transmite și de a menține viu spiritul tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului.

Claudia Postolache

Centrul Judeţean pentru Conservarea

şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor

Str. Piaţa 1 Decembrie nr. 12, cod poştal: 410068 Telefon:0259/413922,

fax: 0259/268680 centrul.cultural.bihor@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam