Ce poate fi mai frumos în zilele noastre decât să promovezi genul muzical cult? Sunt încântat să vă invit la Zilele Radioului Zidul – prima ediție efectiv, alături de Ade’s Musik Klub. Genurile abordate la acest festival muzical sunt promovate la Radio Zidul în cei 5 ani de activitate, timp în care îl căutăm pe Dumnezeu și avem privilegiul de A-l descoperi împreună cu acest club care face ceva pentru muzica românească. Am acceptat onorat invitația de a mă alătura acestui demers împreună cu maestrul Adrian Beldiman, colegul meu de la Radio Zidul, care va fi și protagonistul evenimentului, împreună cu distinsul artist Vitalie Todirașcu. Deci vă aștept să ne vedem la evenimentul nostru și să ne auzim la RadioZidul.ro cât mai mujți ani!

Cristian BODNĂRESCU
Redactor-Șef Radio Zidul

Concursul va avea loc în perioada 16 – 17 Mai 2015, locaţia pentru cea de-a doua ediţie a evenimentului fiind sala de concerte a Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu ” din Oradea. Acest concurs vizează în primul rând artiştii aflaţi la început de drum, atât amatori, cât şi profesionişti, cu vârste cuprinse între 6 şi 35 de ani. Am creat acest concurs pentru a motiva şi promova tinerii artişti din spaţiul bihorean, cât şi pe cei din România dar şi de peste graniţe.
Evenimentul are menirea de a scoate la rampă atât amatorii care studiază muzica doar de plăcere, cât şi profesioniştii ce doresc să urmeze o carieră muzicală, cu toţii beneficiind pe această cale de promovare atât prin intermediul concursului in sine cât şi prin premiile pe care le oferim.
Secțiunile vor fi realizate pe gen muzical în primul rând, Muzică Cultă, Muzică Ușoară, Muzică Tradițională, mai apoi făcându-se şi o delimitare mai clară pe categorii de vârstă, tipuri de învățământ cât și nivele de competențe pentru următoarele specializări: Canto, Instrumente cu Coarde, Pian, Instrumente de Suflat, Muzică de Cameră, Transcripții/Transpoziții, Compoziție, Teatru.
Pentru a putea da o şansă reală de afirmare tuturor celor care doresc să participle la
acest concurs, am lărgit paleta de opţiuni, ei fiind departajaţi în cadrul concursului şi în funcţie de tipul de învăţământ: Scoli Private, Scoli de Arte si Palatul copiilor, Licee de Arte/ Licee de Muzică, Facultati/ Academii/ Universitati de Arte.
Prima ediţie a acestui Festival-Concurs ne-a adus satisfacţie atât nouă celor din comitetul de organizare, cât şi participanţilor care au fost nu mai puţin de 100 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani. Festivalul-Concurs din anul 2014 a avut un trafic total de circa 1000 de persoane.
Evenimentul este organizat de Şcoala de Arte ADE’S MUSIK KLUB în parteneriat cu RADIO ZIDUL.
Invitaţii speciali ai evenimentului, ADRIAN BELDIMAN şi VITALIE TODIRAŞCU din Chişinău, vor susţine un program muzical în încheierea fiecărei zile de concurs. Partenerii evenimentului cultural sunt Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Oradea, Liceul Greco-Catolic “IULIU MANIU” din ORADEA, RADIO ZIDUL, ZIARUL ZIDUL, RADIO TIMIŞOARA, ENCICLOPEDIA MUZICALĂ A ROMÂNIEI, NIGHTIME CREATIONS şi UNIQUE BY MONIQUE.
Vă aşteptăm cu drag!
(Organizator: ADE’S MUSIK KLUB)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam