În pofida faptului că s-a deplasat cu un lot decimat de accidentări și cu doar 17 jucători pe foia de joc, față de 18 câți îi permite regulamentul, echipa orădeană de fotbal FC Bihor nu s-a făcut de râs miercuri la Rm. Vâlcea și a pierdut pe terenul celei de-a doua clasate doar cu scorul de 0-2. Mai mult, în repriza a doua însă, orădenii au dominat jocul.
Meciul a contat pentru runda a XVI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, iar la pauză scorul era același precum la final, 2-0 pentru CSM. Golurile au fost marcate de Ludușan, în minutul 18, și Firțulescu, în minutul 37.
Mai întâi, în minutul 18, după o centrare de pe dreapta a lui Vasile, pe jos, mingea a ajuns la colţul lung la Luduşan, care a şutat puternic, fără şanse pentru tânărul portar Kiraly. Apoi, în minutul 29, Staicu a pătruns în careu, a păstrat controlul balonului deşi a fost talonat de doi adversari, şutul său din 10 metri însă a fost blocat în ultimă instanţă de un orădean.
În minutul 37 scorul a devenit însă 2-0, după ce Neagoe a şutat, mingea a ajuns la Firţulescu, care a reluat din prima şi l-a învins pe Kiraly.
În repriza a doua nu s-a mai întâmplat nimic care să afecteze configurația tabelei de marcaj, doar câteva acțiuni mai notabile. De notat însă că în minutul 58 a avut loc o altercaţie pe margine terenului, lângă băncile de rezerve, între Cucui şi Magda, dar centralul nu a acordat niciun avertisment.
Apoi, în minutul 62, Staicu a centrat din flancul drept, iar mingea a lovit bara porţii bihorene. În fine, același Staicu, în minutul 80, a centrat de pe stânga, iar Neagoe a reluat din prima pe lângă poartă.
„Un joc în repriza a doua, de care sunt mândru de jucătorii noștri cum au evoluat, cu posesie, presiune, ne-am creat oportunități de a marca, am dominat, am ținut jocul foarte sus de poarta noastră. În schimb, în prima repriză am fost speriați un pic de poziția din clasament a adversarului. După ce am văzut însă că nu-i „Dracul așa de negru” le-am pus probleme. Un joc foarte bun în repriza a doua, dar din păcate ne lipsește omul de gol, cu execuția pe ultimii 12 metri”, a declarat, după joc, tehnicianul formației FC Bihor, Dan Mănăilă.
„A fost un joc cu două reprize diametral opuse, în prima repriză ne-au surprins ei de două ori, însă în partea a doua am dominat noi. De notat faptul că portarul Kiraly a avut o intervenție de excepție în prima parte, dar el a și fost urmărit din tribună de un observator al FRF, care am înțeles că i-a dat un calificativ foarte bun și cu siguranță o să-l vedem și pe el pe la loturile naționale”, a declarat și președintele clubului orădean, Mircea Fodor.

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Bihor Oradea 2-0 (2-0)
Au marcat: Ludușan (min. 18) și Firțulescu (min. 37)
CSM Rm. Vâlcea: Dr. Geantă – Oct. Vasile, Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (min. 46 Samson) – A. Neagoe, I. Stoica (cpt.) – Firţulescu (min. 76 B. Geantă), Piscanu (min. 72 R .Georgescu), Luduşan – M. Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici
FC Bihor: Kiraly – Remeş, Mintaş, Toca, Chira – Magda, Ember (min. 87 Novak) – Negrea (min. 50 Maria), Andor (cpt.), Sulea – Trabalka (min. 78 Arsene). Antrenor: Nicolae Mănăilă
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) – Florin Pucheanu (Ulmi) şi Gabriel Ion Cătană (Târgovişte).

FC Bihor își păstrează poziția a XI-a a clasamentului, cu 13 puncte și urmează să dispute sâmbătă, 28 noiembrie, ultimul joc oficial de pe teren propriu din acest an, la Stadionul Iuliu Bodola, de la ora 11, cu FC Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam