Deşi şi-a propus să obţină un rezultat bun, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a fost surprinsă de adversar sâmbătă, în jocul pe care l-a disputat la stadionul Iuliu Bodola în compania echipei Olimpiei Satu Mare, în runda cu numărul 15 din Seria a II-a a Ligii a II-a.
Pe un timp ploios şi un teren greu, oaspeţii s-au impus în acest joc cu scorul de 5-0, după ce şi la pauză conduceau cu 3-0.
Echipa vizitatoare a dominat prima parte a disputei, când a marcat prin Dumitru Muntean, în minutul 14, Adrian Sălăgeanu, în minutul 17, şi Rareş Takacs în minutul 45+1, din penalty.
În repriza a doua, deşi orădenii au avut mai mult posesia, au fost luaţi prin surprindere de două şuturi de la distanţă, prin care Olimpia a mai înscris de două ori, în minutul 61, prin Cosmin Iuhas, şi în minutul 83, prin acelaşi Adrian Sălăgeanu, care a înscris după un şut centrare de la 28 de metri, cu largul concurs însă al tânărului portarului orădean David Kiraly.
În minutul 14 s-a marcat primul gol, când D. Muntean a trimis un şut de la 20 de metri, din lateral stânga, în colţul lung al porţii lui Kiraly. Doar trei minute mai târziu, Sălăgeanu a fost găsit bine în careu şi de la 14 a înscris în dreapta aceluiași portar Kiraly, ridicând scorul la 2-0 pentru oaspeți.
Chiar în prelungirile primei reprize, Magda a avut o intervenție neregulamentară în careu, o alunecare din spate, dar a atins mingea cu mâna și s-a dictat penalty, iar Takacs a fost cel care a înscris şi a stabilit scorul pauzei.
În partea secundă, deși orădenii au avut mai mult posesia, nu au reușit să pună în real pericol poarta Olimpiei, ba mai mult, cu două șuturi de la distanță sătmărenii au mai marcat de două oră. Mai întâi, în minutul 61, Iuhas a prins un şut de senzaţie de la 30 de metri de poartă şi l-a învins pe Kiraly cu un euro-gol. În fine, scorul final, 0-5, a fost stabilit în minutul 83, când Sălăgeanu l-a învins pe Kiraly cu un şut centrare de pe partea stângă.
„Un rezultat foarte dureros. Această prelungire de campionat ne dorim să nu fie un fel de bombă pentru noi, să ne ucidă pe toți. Vom face tot ce stă în putință să terminăm acest campionat din punct de vedere competițional. Să sperăm că vom reuși, prin președintele Mircea Fodor, să rezolvăm problemele stringente, iar celelalte care ne apasă, aproape jumătate din lot cu probleme medicale, ne îngreunează foarte mult sarcina. În orice caz, nu renunțăm absolut deloc. S-a văzut diferența dintre un club cu liniște și un club în care câțiva copii mănâncă biscuiți seara, înainte de meci sau nu mănâncă deloc”, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Dan Mănăilă, după joc.
De precizat faptul că la intrarea pe teren pentru acest joc, fotbaliștii de la FC Bihor au avut cu ei un banner pe care scria „RESPECT REȘIȚA”, în semn de solidaritate față de problemele cu care se confruntă și jucătorii de la Metalul Reșița, o colegă de serie aflată, de asemenea, într-o situație dificilă. La rândul ei, galeria echipei Olimpia din Satu Mare, prezentă la Stadionul Iuliu Bodola cu aproximativ 25 de membri, a afișat două bannere interesante pe care scria: „Indiferent de strategie, Oli nu-i taximetrie”, dar și „SALVAȚI FC BIHOR!”.
Din păcate respectul și fair-play-ul dintre cele două echipe a fost stricat chiar de autorul dublei din acest joc, Sălăgeanu, fostul campion cu Oţelul Galaţi, care a profitat de situaţia financiară precară a celor de la FC Bihor pentru a-i enerva pe aceştia. De altfel, jucătorul oaspeților și antrenorul orădean, Dan Mănăilă au avut mai multe schimburi de replici în timpul partidei, iar după unul dintre acestea banca orădenilor s-a ridicat în picioare, supărată pe injuriile pe care le adresa Sălăgeanu. „Staţi jos, în sărăcia voastră”, ar fi spus atunci jucătorul Olimpiei.
”Nu mă aşteptam de la un jucător care a evoluat în Champions League să aibă asemenea atitudine. Îi doresc să mai ajungă să joace în Champions League, dar nu cu această atitudine”, a comentat apoi incidentul, antrenorul Dan Mănăilă, la finalul partidei.

FC Bihor Oradea – Olimpia Satu Mare 0-5 (0-3)
Au marcat: D. Muntean (min. 14), Sălăgeanu (min. 17 și 83), Takacs (min. 45+1 din penalty) și C. Iuhas (min. 61)
FC Bihor: Kiraly – Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz (min. 45 Țoca) – Magda, A. Coroian – Andor – cpt. (min. 46 Sulea), Ember, Haş (min. 74 Novak) – Trabalka. Antrenor: Dan Mănăilă
Olimpia: Băican – Ciul, M. Mureşan, Heill, Iuhas – cpt. – D. Lukacs, Villand (min. 62 R. Rus) – Takacs, Sălăgeanu, D. Muntean (min. 65 Bura) – Al. Boştină (min. 46 Faur). Antrenor: Tiberiu Csik
Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Adrian Mărginean (Aiud) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).
Deşi a cedat această confruntare, FC Bihor rămâne în clasament pe poziţia a 11-a, cu 13 puncte, şi are programate săptămâna viitoare două jocuri, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM, iar apoi sâmbătă, 28 noiembrie, acasă cu FC Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam