Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a obținut primul punct din noua ediție de campionat, sâmbătă, în deplasare, la Brașov.
Chiar dacă au evoluat în compania unui adversar care anul trecut a jucat pe prima scenă a fotbalului românesc, jucătorii orădeni au reușit să încheie la egalitate, cu scorul de 1-1, meciul susținut în compania celor de la FC Brașov. Golul orădenilor a fost marcat în prelungiri însă, în minutul 90+3, prin Raul Ember, care a transformat o lovitură liberă din afara careului.
Jocul a început de o manieră echilibrată, cu prima acțiune aparținând bihorenilor, care, în minutul 13, au șutat periculos prin Alexandru Maria, dar pe lângă poartă. Apoi însă, în minutul 20, gazdele au deschis scorul, după un șut bun de la 20 de metri a lui Marius Matei, care l-a învins la colțul lung pe portarul Nagy.
Brașovenii și-au continuat minutele bune de joc din prima repriză, iar în minutul 27, Buga i-a centrat lui B. Rusu, care a reluat din interiorul careului, pe lângă poartă.
Pe final de primă repriză, FC Bihor a revenit în atac, dar șutul tânărului Ferik, de la marginea careului, în minutul 34, a fost trimis pe centrul porții, iar portarul Căucă a reținut.
În partea a doua, Bogdan Țoca s-a accidentat destul de grav, fiind transportat cu ambulanța, în minutul 58, când i-a lăsat locul în teren lui Trabalka, jucător care a debutat, astfel, la FC Bihor.
Gazdele au încercat să forțeze apoi golul care să le aducă desprinderea, numai că, B. Rusu, după ce a fost angajat de Buga, în minutul 64, a lobat peste portarul Nagy, dar mingea a lovit transversala. Cinci minute mai târziu, după o combinație cu D. Ene, Buga a trimis pe lângă poartă.
FC Bihor a dominat apoi jumătatea secundă a părții a doua a meciului și a reușit să restabilească egalitatea chiar în finalul jocului, în prelungiri, în minutul 90+3, când Raul Ember a executat impecabil o lovitură liberă din afara careului. El a trimis pe colțul scurt, mingea s-a dus la vinclu, iar portarul brașovean nu a mai putut interveni, rezultatul final fiind, astfel, 1-1.
De menționat, că bucuria exagerată după gol a lui Cornea, de pe banca tehnică, i-a atras avertismentul arbitrului Andrei Țiții, care i-a arătat cartonașul galben.
La meci a asistat și investitorul clubului orădean, Mihai Giurgiu, care a fost însoțit de fosta glorie a fotbalului oltean Gheorghiță Geolgău. De asemenea, pe lângă președintele executiv al clubului orădean, Mircea Fodor, la partidă a ajuns și Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor, care s-a aflat cu treburi de lucru în Brașov, dar a ținut să ajungă și la meciul favoriților.
„Este un rezultat de moral, în perspectiva viitoarelor jocuri. Am cucerit un punct meritat, având în vedere și faptul că în ultimele 30 de minute am dominat jocul. Dumnezeu și-a întors fața spre noi acum și băieții au reușit obținerea acestui punct, pentru că au crezut 94 de minute în șansa lor. În minutul 10 deja aveam două cartonașe galbene primite, dintre care, unul, la Andor, total gratuit, după ce acesta a fost agățat de ultimul apărător al lor, dar s-a dat simulare pentru Andor. Una peste alta, am jucat împotriva tuturor, am dovedit tărie de caracter și țin încă o dată să-i felicit pe băieți. Alături de noi au fost și domnii Cornel Popa, Mircea Giurgiu și Gheorghiță Geolgău, care au venit la vestiare și ne-au felicitat. Le mulțumim și sper ca în continuare să fie alături de noi. M-a impresionat faptul că, alături de echipă, au strigat: Bihoru, Bihoru!”, a declarat după meci, antrenorul formației orădene, Gheorghe Silaghi.

FC Brașov – FC Bihor 1-1(1-1)
Au marcat: Marius Matei (min. 90) / Raul Ember (min. 90+3)
FC Braşov: Căucă – Letan, Hlinca, Poverlovici, Perju – Buga – cpt. (min. 71 S. Ianc), V. Munteanu, Moraru, Codoban (min. 58 D. Ene) – B. Rusu, M. Matei (81 H. Popa). Antrenor: Adrian Szabo
FC Bihor: Nagy – Mintaș, Ţoca (min. 58 Trabalka), Chira – Remeș, Haș, Ferik (min. 68 Ember), Arsene – Maria (min. 46 Mangra), Sulea și Andor – cpt.. Antrenor: Gheorghe Silaghi
Cartonașe galbene: Letan (min. 90) / Țoca (min. 9), Andor (min. 10), Ferik (min. 37), Ember (min. 86) și Cornea (min. 90+3)
Au arbitrat: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu) – Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Şirineasa, jud. Vâlcea).
În celelalte partide, toate desfășurate sâmbătă, interesantă a fost evoluția scorului de la Satu Mare, unde UTA a condus, a fost egalată și condusă, dar a revenit pe final și s-a impus cu 3-2. Liderul, FCM Baia Mare n-a avut probleme cu Metalul Reșița, câștigând cu 3-0, cum cu același scor de neprezentare s-a impus și CS Mioveni în disputa cu Unirea Tărlungeni.
În etapa viitoare, sâmbătă, 26 septembrie, FC Bihor va primi pe teren propriu replica liderului clasamentului, FC Municipal Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam