Deși nu era sigură de deplasare și deși a plecat într-o atmosferă apăsătoare, din cauza condițiilor financiare extrem de precare, formația orădeană de fotbal FC Bihor a reușit sâmbătă la Caransebeș cel mai bun joc din actuala ediție de campionat, izbutind chiar să obțină victoria, cu scorul de 3-2, pe terenul unei echipe care înaintea etapei ocupa poziția a IV-a a clasamentului.
Victoria „roș-albaștrilor” la Caransebeș putea fi mult mai concludentă însă, dacă Andor nu rata un penalti, Trabalka nu rata două ocazii uriașe din poziție de singur cu portarul și dacă golul lui Maria, cu capul, nu era anulat pe motiv de ofsaid.
Cei care au deschis scorul în acest joc, din cadrul etapei a VI-a a Ligii a II-a, au fost însă jucătorii gazdă, în minutul 8, când, după o lovitură de colț, la o greșeală a portarului Nagy, care a scăpat mingea, fundașul Telecican, urcat în atac a înscris din 8 metri.
După primirea golului, orădenii au urcat în atac, nu au mai permis gazdelor să le pună în pericol poarta și în minutul 28 au restabilit egalitatea. După o acțiune pe partea stângă a lui Lorincz, acesta i-a trimis la 18 metri de poartă, în poziție centrală, lui Andor, care a trimis puternic sus, în stânga portarului, mingea lovind plasa interioară laterală a porţii lui Pascal.
Zece minute mai târziu, cei de la Caransebeș au revenit în atac și au preluat din nou conducerea, după ce 37 Buşu centrează în careul mic, la bara a doua, de unde S. Lupu s-a înălţat şi a trimis imparabil, cu capul, în poartă, însă golul poate fi pus și pe o greșeală în lanț a apărătorilor bihoreni, pe partea stângă.
La faza imediat următoare, orădenii au restabilit egalitatea. Andor, cel mai bun jucător de pe teren, care a fost omniprezent în acest meci, a centrat la semiînălţime, de pe partea dreaptă, portarul Pascal a ratat intercepţia, iar Trabalka a trimis cu latul, în poarta goală. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul la finalul primei reprize a fost egal, 2-2.
Partea a doua a jocului a aparținut în totalitate bihorenilor însă, care și-au dominat adversarul, au marcat, dar au și ratat foarte mult. Singurul șut pe poartă din repriza a doua pentru FC Caransebeș s-a consemnat în minutul 85.
După ce Trabalka a ratat o ocazie uriașă, singur cu portarul, trimițând în acesta, în minutul 59, Andor a centrat din nou de pe dreapta, Maria a marcat cu capul din 8 metri, dar golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid.
În minutul 61, tot orădenii au avut şansa să intre în avantaj, dar şutul aceluiași Andor, de la 25 de metri, a lovit bara. În fine, atacurile bihorenilor aveau să se concretizeze în minutul 76, când căpitanul Andor a pătruns pe flancul drept, a centrat pe jos la 4 metri de poartă, unde Coroian a venit la colţul scurt şi a trimis în plasă.
Și la acest scor, ocaziile mari au curs pentru „roș-albaștri”. În minutul 84, Sulea a recuperat un balon la centrul terenului, a trecut de doi adversari și i-a trimis lui Trabalka, cel care de la 10 metri, singur din nou cu portarul, a şutat milimetric pe lângă bară.
După ce, în minutul 85, Nagy a respins singurul șut al gazdelor pe poartă din repriza a doua, în minutul 88, Andor a fost faultat în careu de Telecican, arbitrul Dan Dreve a dictat penalty pentru FC Bihor, dar execuţia aceluiași Andor a fost respinsă de portarul Pascal. Astfel, FC Bihor a reușit să producă surpriza etapei, să obțină prima victorie din noua ediție de campionat, tocmai în deplasare, și să marcheze mai multe goluri decât a făcut-o în primele cinci etape.
„O victorie absolut meritată a noastră, după aspectul jocului. Începem să avem anumite relații de joc și să arătăm ca o echipă. Sper ca de acum înainte să continuăm evoluția bună și rezultatele în consecință. Felicit băieții pentru dăruire și dispoziția de care au dat dovadă, cu o mențiune specială pentru Andor, care și-a arătat clasa, chiar dacă a ratat un penalti. Sper ca în continuare Consiliul Județean și domnul Giurgiu să fie alături de echipă, alături de noi, pentru că am demonstrat că într-adevăr investiția în echipă merită continuată”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Gheorghe Silaghi.
FC Caransebeș – FC Bihor 2-3(2-2)
Au marcat: Telecican (min. 8) și S. Lupu (min. 38) / Cr. Andor (min. 28), Trabalka (min. 39) și Coroian (min. 76)

FC Caransebeş: Pascal – Telecian, Buşu (cpt.), Lupu, Cârstoiu – Săulescu (min. 75 A. Roman), Moisil – La Vecchia, Livan, Stelitano – C. Stoica (min. 52 F. Pisano). Antrenor: Giovanni Pisano
FC Bihor: Nagy – Remeş, Chira, Mintaş, Lorincz – Maria (min. 64 Ferik), Coroian, Magda, Andor (cpt) – Şulea (min. 85 Haș) și Trabalka (min. 81 Mangra). Antrenor: Gheorghe Silaghi
Au arbitrat: Dan Dreve (Cluj-Napoca) – Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Andra Hitcaş (Cluj-Napoca).
Etapa a VI-a din seria vestică a Ligii a II-a la fotbal nu a adus decât o victorie a gazdelor, CSM Rm. Vâlcea impunându-se cu 2-0, în disputa cu Unirea Tărlungeni, pentru ca alături de FC Bihor să mai câștige în deplasare și Universitatea Cluj, cu 1-0, la Mioveni. În rest, celelalte dispute s-au încheiat la egalitate.
Etapa viitoare va avea loc miercuri, 7 octombrie, când FC Bihor are programat meci pe teren propriu, în compania ultimei clasate, Metalul Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam