În pofida situației financiare extrem de precare, dar și a veștii falimentului, jucătorii de la FC Bihor s-au mobilizat și miercuri, în etapa a VII-a a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, a obținut o victorie frumoasă pe teren propriu, la Stadionul Iuliu Bodola, cu scorul de 2-1, în fața reșițenilor de la Metalul.
La pauză scorul a fost 1-0, iar golurile au fost marcate de Sulea, în minutul 13, și Feher, în proprie poartă, în minutul 60, pentru FC Bihor, respectiv de Guemi, în minutul 77.
Pe un timp excelent pentru fotbal și în prezența a aproximativ 500 de spectatori, jocul a început într-o notă de echilibru, cu o acțiune periculoasă care le-a aparținut oaspeților, în minutul 7, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, mingea a fost reluată de la 12 de poartă, din poziție centrală, de Cr. Pușcaș, din vole, periculos, dar și puțin pe lângă bară.
În replică, FC Bihor a concretizat, în minutul 13, după o acțiune pe stânga a căpitanului Andor. Acesta a centrat perfect în fața porții, de unde, din 6 metri, Sulea a pus latul și l-a învins pe portarul Zimmerman.
În minutul 24, reșițenii au revenit în atac și au avut o acțiune bună. Istvan Szabo a centrat de pe stânga, în careu, iar din 11 metri, M. Chițu a trimis pe lângă poartă. Replica orădeană a survenit în minutul 28, când Magda a șutat de la 22 de metri, pe jos, dar și pe lângă poartă.
Pe finalul primei reprize, oaspeții și-au creat o bună ocazie, în minutul 42, după ce Skraparas i-a trimis periculos în careul mic, la prima bară, lui I. Szabo, numai că, aflat în unghi, acesta nu a reușit să-l învingă pe portarul Nagy.
În repriza a doua, în minutul 60, FC Bihor și-a mărit avantajul, după o lovitură liberă executată foarte bine de Andor de pe stânga. Țoca a reluat periculos cu capul, din 6 metri, mingea a lovit încheietura barelor a revenit în teren și l-a lovit în spate pe fundașul reșițean Feher și apoi a intrat în poartă.
Pe final, oaspeții au redus din handicap, în minutul 77, când, după o lovitură de colț, Guemi, s-a înălțat la 8 metri și a reluat cu capul învingându-l pe portarul Nagy.
La 2-1, jocul a devenit animat în ultimele 5 minute. Astfel, în minutul 87, Ember a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar a reținut portarul, iar în minutul 88, Sulea a șutat puternic, de la marginea careului, în dreapta portarului, Zimmerman a reușit să scotă însă de lângă bară, iar N. Lorincz, din unghi a reluat prin fața porții.
Ultima ocazie a aparținut reșițenilor, în minutul 90, când Cr. Pușcaș a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a scos de la vinclu portarul Nagy. Astfel, FC Bihor a acumulat a doua victorie din actuala ediție de campionat, care este și prima de pe teren propriu.
La final, publicul spectator, ridicat în picioare, și-a aplaudat favoriții și au scandat preț de câteva minute: „Bihoru`! Bihoru`!”
„O victorie muncită. Cât timp am pus presiune pe adversar a fost ok, am avut jocul la mâna noastră, când ne-au cam lăsat puterile și n-am mai pus presiune, am tremurat pe final. Sigur, poate sunt prea exigent și le cer prea mult băieților, dar trebuie mai multă atenție și mai multă concentrare. De exemplu, golul l-am luat în urma unui corner pe care l-am acordat foarte ușor. Înaintea disputei, le-am spus băieților să joace pentru FC Bihor și pentru ei, să aibă satisfacția că ei au făcut tot ceea ce ține de ei ca echipa să aibă rezultate notabile și să nu se desființeze”, a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.
„Nu pot decât să felicit echipa gazdă pentru victorie, s-au dăruit copii, au muncit. A fost, în părerea mea, echilibrat în prima repriză, când și noi puteam să marcăm un gol – două, la situațiile pe care le-am avut prim Marian Chițu și Szabo. Nu există concentrarea de care e nevoie, să bage mingea în poartă. Suferim foarte mult la finalizare. Ne creăm ocazii, ajungem până acolo, dar nu reușim să o băgăm în poartă. A doua repriză am controlat-o, am și marcat, am alergat să egalăm, dar din păcate a fost prea târziu”, a declarat, la rândul său, antrenorul reșițenilor, Eugen Trică.
„Acești băieți sunt extraordinari. Cu stomacul gol, fără salarii, cu început de faliment, la ora 9, astăzi. Eu mă mir că au mai avut vlaga și puterea să joace în acest meci. Îi felicit, atât pe ei, cât și staff-ul tehnic, dar și spectatorii, precum și ziariștii, care sunt singurii ce au mai rămas lângă această echipă. Vestea cu falimentul au primit-o un pic șocați, ei credeau că dacă s-a dat astăzi, nu se mai joacă, dar le-a explicat și antrenorul, le-a explicat și organizatorul de competiții, să stea liniștiți că deocamdată nu e chiar așa, sunt anumite etape și faze. Asta este, într-un final n-am putut să scăpăm de acest început de faliment. Vom vedea ce va fi. Eu zic, poate revenind la optimismul meu, că sfârșitul nu este aici. Încă mai sunt căi de atac, de apărare. Vom încerca să scoatem această echipă la liman”, a declarat și președintele executiv al clubului orădean, Mircea Fodor.

FC Bihor – Metalul Reșița 2-1(1-0)
Au marcat: Sulea (min. 13) și Feher (min. 60 – autogol) / Guemi (min. 77)

FC Bihor: Nagy – Mangra, Chira (min. 46 Țoca), Mintaş, Lorincz – Coroian (min. 42 Ferik), Magda (min. 80 Ember), Haș, Andor (cpt) – Sulea și Trabalka. Antrenor: Antrenor: Gheorghe Silaghi
Metalul Reșița: Zimmerman (cpt) – Feher, Bloju, Ponoran, Liuba (min. 55 Robert Cristian) – Jamali, Puşcaş, Chiţu (min. 55 Guemi), Maisiat – I. Szabo și Skraparas. Antrenor: Eugen Trică
Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Marian Truță (Șirineasa – jud. Vâlcea) și Ramona Doriana Bunget (Tg. Jiu)

Dintre celelalte partide ale etapei a VII-a a Ligii a II-a, se remarcă victoria sătmărenilor de la Olimpia, de la Cluj, dar și succesul obținut pe teren propriu de Șoimii Pâncota, cu CSM Mioveni. Vâlcea, Brașovul și Baia Mare au scos, la rândul, câte un rezultat de egalitate în deplasare.
Rezultatele etapei a VII-a a Seriei a II-a din Liga II-a:
Marţi:
Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare 1-2
Miercuri:
Şoimii Pâncota – CS Mioveni 1-0
Gaz Metan Mediaş – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0
Unirea Tărlungeni – FC Braşov 2-2
UTA Bătrâna Doamnă – FCM Baia Mare 1-1
Chindia Târgovişte – FC Caransebeş 3-0
FC Bihor Oradea – Metalul Reşiţa 2-1
După aceste rezultate, FC Bihor a mai urcat un loc în clasament și se află acum pe poziția a XI-a, cu 7 puncte.
În etapa viitoare, FC Bihor are programat un nou joc pe teren propriu, sâmbătă, 10 octombrie, când, la Stadionul Iuliu Bodola, va avea loc disputa cu Șoimii Pâncota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam