FC Bihor a pierdut și cel de-al treilea joc din actuala ediție de campionat, după ce sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola, a cedat cu scorul de 0-1 confruntarea susținută în compania celor de la CSM Rm. Vâlcea, formație antrenată de fostul tehnician al orădenilor, Alexandru Pelici.
Partida care a contat pentru etapa a III-a a Seriei a II-a din Liga a II-a și care ia avut în primul unsprezece la oaspeți și pe doi jucători care anul trecut au făcut parte din lotul bihorenilor, portarul Fildan și mijlocașul Ludușan, a început timorat pentru gazde, care cu toate că au anunțat că-și doresc să câștige, au evoluat cu teamă în primele 20 de minute, greșind și oferind adversarilor diferite oportunități. Astfel, în minutul 20, după un început desfășurat într-o dominare teritorială a vâlcenilor, oaspeţii au deschis scorul, în urma unei centrări care a pus pe picior greşit apărarea orădeană, iar Tomozei, nemarcat la şase metri, a pus latul pentru 0-1.
Apoi, în minutul 31, fostul jucător al bihorenilor, Andrei Luduşan a avut şansa desprinderii, dar a tras peste poartă de la 12 metri. Replica orădeană a venit în minutul 35, când Haş a şutat puternic de la 25 de metri, dar şutul a fost deviat în corner.
După schimbarea lui Magda cu Ember, chiar pe finalul primei reprize, FC Bihor a trecut pe lângă egalare, în minutul 44, când Maria a trimis peste poartă, din 8 metri, cu o execuţie din întoarcere.
În repriza a doua, orădenii au început avântat, dar au rămas vulnerabili în apărare, astfel că a rezultat un meci frumos, cu ocazii la ambele porți.
După ce în minutele 50 și 53, Ember a șutat de la distanță, pe lângă poartă, în minutul 54, Sulea a ratat o altă bună ocazie. El a ţintit vinclul de la 16 metri, dar mingea atacantului orădean a ocolit de puţin ţinta.
La cealaltă poartă, în minutul 60, Staicu din interiorul careului, dar aflat în unghi a șutat puternic, dar portarul Nagy a scos de sub transversală. Apoi, FC Bihor a încercat să pună presiune, dar nici în minutul 65, când Andor a centrat de pe dreapta în fața porți, Sulea nu l-a putut învinge pe Fildan, care a respins din fața sa.
Oaspeții au mai trimis o dată mingea în poartă, prin același Staicu, numai că în minutul 68, acesta se afla în ofsaid.
Orădenii au replicat tăios în minutul 79, când Sulea, angajat la marginea careului, s-a descotorosit de doi adversari, a intrat în careu, dar a şutat peste poartă. Jocul pe final a adus ocazii la ambele porți, însă nici Staicu, în minutul 82, nu l-a putut învinge din 8 metri pe portarul Nagy, cum nici fundașul orădean Lorincz, cu o lovitură de cap din interiorul careului, la colțul scurt, nu a izbutit să-i înscrie lui Fildan, în minutul 85.
Astfel, s-a încheiat cu 0-1, un joc care putea aduce puncte Bihorului, dacă nu ar fi avut primele 20 de minute foarte slabe.
De precizat că, în acest meci, antrenorul Gheorghe Silaghi l-a titularizat pe tânărul mijlocaș de doar 17 ani, Andrei Ferik, care cu această ocazie a debutat în Liga a II-a.
„Așteptam să se schimbe ceva în aspectul jocului și a modului în care ne exprimăm pe teren. Din păcate am avut o primă repriză lamentabilă, în special în primele 20 de minute când am fost de nerecunoscut. După ce am făcut schimbările și odată cu scurgerea timpului, parcă am început să ieșim la joc, dar din păcate, nu se întâmplă nici un declic la echipă. Nu știu ce să le mai zic sau ce să le fac, să se întâmple ceva, să le dau un imbold, mai multă încredere sau mai multă voință. Din păcate, am rămas la părerea că mesajul meu nu ajunge sau nu pătrunde în sufletul lor. E foarte grea situația în care ne găsim, cu -6 la adevăr, atmosfera de mormântare, fără salarii, dar efectiv stau și mă gândesc ce trebuie să facem. O să avem discuții, cu băieții, cu conducerea să vedem ce putem face pentru ca să se întâmple ceva”, a declarat, după partidă antrenorul orădean Gheorghe Silaghi.
„Un meci, după care nu pot decât să-mi felicit jucătorii, pentru eforul depus. Chiar dacă am comis anumite greșeli de care FC Bihor putea să reintre în joc, nu pot să nu-mi felicit jucătorii pentru efortul depus și pentru faptul că au crezut în victoria lor. Nu sunt, în schimb mulțumit de faza de finalizare, puteam să mai marcăm și probabil că ne-am fi făcut jocul mai ușor, așa, din nou, am trăit periculos până pe finalul jocului”, a declarat, la rândul său, antrenorul vâlcenilor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – CSM Rm. Vâlcea 0-1(0-1)
A marcat: Tomozei (min. 20)
FC Bihor: Nagy – S. Matei (min. 68 Mangra), Remeş, Mintaş, Lorincz – Magda (min. 36 Ember), Haş – Maria, Ferik (min. 75 Olariu), Andor (cpt.) – Sulea. Antrenor: Gheorghe Silaghi
CSM: Fildan – Samson, Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (min. 70 Al . Ionescu) – I. Stoica (cpt.), Piscanu – Oct. Vasile (min. 62 Firțulescu), A. Neagoe, Luduşan (min. 44 R. Georgescu) – M. Staicu Antrenor: Alexandru Pelici
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) – Radu Despa şi Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

În etapa viitoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Brașov, sâmbătă, 19 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam