Anul trecut, Administrația Imobiliară Oradea a reabilitat fațadele corpurilor C, D și E ale imobilului Pasajul Vulturul Negru (cele care dau spre strada Independenței), iar acum au fost finalizate și lucrările de reabilitare a corpului B (cel cu turn, care dă spre Piața Unirii), schelele fiind deja demontate. Lucrările de reabilitare continuă acum și în interiorul Pasajului Vulturul Negru.
Lucrările de reabilitare a Pasajului Vulturul Negru „Reabilitare parament exterior și învelitori aferente Palatul Vulturul Negru Oradea” au început în data de 31.01.2014 și sunt executate de firma S.C CONSTRUCTORUL SĂLARD S.R.L. Termenul de execuție este 24 de luni de la data predării amplasamentului , respectiv 31.01.2016.
Valoarea contractului de lucrari este de 7.969.675,41 lei cu TVA.
Lucrările de reabilitare care se execută la Pasajului Vulturul Negru sunt: refacerea fațadei, inclusiv a elementelor ornamentale; înlocuirea în totalitate a învelitorii; refacerea elementelor de tinichigerie distruse. Tâmplăriile existente se vor recondiționa și vor fi vopsite în culorile originale, iar cele care nu se pot recondiționa vor fi refăcute.
De menționat, că se urmărește refacerea plasticii ornamentale. Elementele ceramice vopsite vor fi curățate, iar cele lipsă vor fi înlocuite.
Până în prezent au fost executate lucrările de refacere a acoperișului, lucrările de refacere a fațadelor dinspre str. Independenței și Piața Unirii, urmând să fie refăcute și fațadele și calcanele interioare, deasupra pasajului de sticlă. Lucrările au fost executate în procent de 86,00%
Valoarea decontată până în prezent este de 6.546.963,65 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam