Începând de luni, 16 ianuarie 2017, Primăria Municipiului Oradea a demarat încasarea tuturor impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local.
În primele 2 zile de la reluarea încasărilor, la ghișelee de casierie ale Direcției Economice s-au prezentat pentru a efectua plăți peste 2.786 cetățeni și firme, ceea ce a generat formarea cozilor în ciuda suplimentării numărului de ghișee pentru încasare.
Datele statistice aferente anului 2016 certifică tendința de creștere a numărului de cetățeni și firme care se prezintă la ghișeele primăriei pentru plata în numerar a obligațiilor fiscale și bugetare.

Primăria Oradea face eforturi continue pentru asigurarea unui timp cât mai mic de așteptare (timpul mediu de realizare a unei operațiuni de încasare este de 2,70 minute/operațiune), dar numărul mare de cetățeni care se prezintă la ghișeele de încasare conduce la formarea cozilor și timpi de așteptare de 10 – 15 minute pentru fiecare cetățean.
Facem un apel către toți cei care dorescă să achite impozitele, taxele, amenzile contravenționale și abonamente de parcare că pot să evite cozile la ghișee prin folosirea alternativelor de plată oferite de Primăria Oradea:
– plata on-line prin:
o www.oradea.ro
o www.ghișeul.ro
o MobilePay – aplicație pentru dispozitive mobile
– la ghișele partenerilor¸în funcție de programul propriu de lucru:
o CEC Bank
o Poșta Română

”Mijloacele de plată on-line dezvoltate de Primărie oferă un acces rapid și în siguranță deplină, indiferent de oră sau zi, la serviciul de plată a impozitelor, taxelor, amenzilor, iar de curand și a abonamentelor de parcare. Accesarea serviciilor on-line oferite de Primărie impune doar exista unei conexiuni la internet, fără niciun alt cost suplimentar pentru utilizatori” a spus directorul economic al Primăriei Oradea, dl Eduard Florea.
Persoanele fizice care își plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de 31 martie 2017, vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice care plătesc integral taxele și impozitele beneficiază de o reducere de 5 %.
În cazul în care contribuabilii plătesc impozitele prin intermediul sistemului on-line, la consultarea sumei apare suma integrală, iar în momentul plății această sumă apare calculată cu bonificația aferentă plății sumei integrale.
Reamintim pe această cale că Primăria Oradea oferă servicii online prin intermediul site-ului propriu www.oradea.ro pentru plata impozitelor, taxelor, a amenzilor contravenționale (inclusiv amenzile pentru parcare), eliberarea autorizațiilor de trafic greu, programarea căsătoriilor, depunerea de petiții (inclusiv declarații de impunere etc.) și programarea la depunerea documentelor pentru eliberarea actelor de indentitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam