În perioada 28 Februarie – 1 Martie, deputatul european Emilian Pavel va participa, la invitația European Internet Forum (forum european de discuții pe teme digitale) și a GSMA (asociația internatională care reprezintă operatorii de telefonie mobilă), la evenimentul mondial Mobile World Congress, care se desfășoara anual la Barcelona.

 

„Preocupările mele, atât la Bruxelles cât și in România, legate de promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, a codingului, a Pieței Unice Digitale în Europa, au constituit argumente solide pentru organizatori de a mă invita să fac parte din delegația Parlamentului European care va participa la acest eveniment global. Alături de mine, țara noastră mai este reprezentată de colegul și prietenul meu Victor Negrescu.

 

Congresul din acest an, la care sunt așteptați peste 100.000 de delegați și vizitatori din toată lumea, are ca temă ,,Următorul element,, (The Next Element). Vom avea astfel prilejul să dezbatem dar și să descoperim modul în care tehnologiile mobile devin tot mai prezente, și esențiale, în realitatea noastră cotidiană.

 

Vom discuta de asemenea, în compania reprezentaților unor giganți tehnologici mondiali dar și a unor membri ai guvernelor din diverse țări, despre modernizarea regulilor digitale în Europa, despre noi tehnologii precum 5G sau Internet of Things, despre planurile Comisiei Europene de a crea o ,,societate gigabit,, până în anul 2025, precum și despre modernizarea cadrului legislativ european astfel încât să încurajăm, în toate țările membre, inovarea și dezvoltarea de noi tehnologii.

 

Nu în ultimul rând, GSMA, organizatorul Mobile World Congress m-a invita să particip și la prestigioasa serie de întâlniri intitulate ,,Ministerial Programme,, și care se desfășoară în același timp cu evenimentul principal, MWC 2017, concentrat pe programe de modernizare digitală, conduse la nivelul ministerelor și guvernelor la nivel mondial. În cadrul acestor întâlniri vom vorbi în special despre evoluția tehnologiei mobile și apariția unor noi servicii și aplicații digitale, despre rolul lor în dezvoltarea economica dar și despre politicile de care avem nevoie pentru a acompania și a încuraja aceste progrese tehnologice și pentru a le face cât mai ușor accesibile cetățenilor”, a declarat europarlamentarul oradean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam