Ultima etapă a Interligii, competiţie ce reuneşte cele mai puternice formaţii din Slovacia, Cehia, Polonia şi România, a aliniat la Salonta cinci din cele şapte formaţii participante, DPMK Kosice (Slovacia) şi Blokers Lodz (Polonia) lipsind la etapa care a încheiat sezonul regulat.
Competiţia a debutat dimineaţa, cu puţin după ora 9.00, la cele două săli de sport (Sándor Péter şi Nicolae Talpoş) şi s-a încheiat după 12 ore de dispute spectaculoase la fileu, în urma cărora a fost stabilită ierarhia finală. Dacă în prima fază s-a jucat după sistemul punctelor câştigate (două meciuri de dublu, unul de simplu şi unul de triplu, fiecare pe durata a două seturi, fiind contabilizate seturile câştigate), în semifinale şi finale, regula s-a schimbat, câştigătoarea fiind stabilită în urma probelor câştigate (un meci de simplu, respectiv două dispute de dublu şi triplu, fiecare în sistem de cel mai bun în 3 seturi). În semifinale, salontanii au trecut cu 3-0 de KAC Jednota Kosice (Slovacia) în timp ce Climax Vsetin (Cehia) a dispus cu 3-1 de NK Revuca. Finala mică le-a revenit jucătorilor din Kosice, în timp ce finala a fost demnă de disputându-se pe durata a două ore şi jumătate. Deşi a condus cu 2-0 (victorie la dublu şi apoi la simplu), echipa bihoreană, condusă de către Vasile Sorean sr. a cedat, în cele din urmă, la mare luptă, scor 2-3, în faţa campioanei en titre. În ciuda înfrângerii, numeroşii spectatori şi-au aplaudat la scenă deschisă favoriţii, dar şi pe jucătorii cehi, printre care şi veteranul Patrick Perun (multiplu campion european şi mondial la fotbal-tenis) pentru spectacolul oferit. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Török László, primarul municipiului Marghita, la meciuri fiind prezent şi consilierul judeţean salontan, Ioan Sala.
„Chiar dacă nu am câştigat pe teren propriu, sunt mulţumit, mai ales că finala a oferit un spectacol de nivel internaţional, ceea ce a fost pe placul spectatorilor. Suntem calificaţi în finala şi avem deja asigurată o medalie, dar ne dorim să câştigăm întrecerea” – a precizat Vasile Sorean sr., care i-a avut la dispoziţie pe următorii jucători: Georgel Bobiş, Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Denis Purjea şi Illyés Gergö.
Înfrângerea nu a contat pentru salontani, aceştia asigurându-şi locul I la finalul sezonului regulat, ceea ce le asigură un loc în finala programată la Kosice úntre 22 si 24 octombrie. Pentru celelalte două locuri disponibile se vor duela două echipe din Slovacia, cehii de la Vsetin şi polonezii de la Lodz. Finala se va juca în sistem fiecare cu fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam