În cadrul conferinței de presă de astăzi, 18 septembrie, viceprimarul Mircea Mălan a prezentat stadiul lucrărilor la drumul expres.
Construcția drumului expres se realizează prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, în cadrul proiectului „Descongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității populației pe coridorul transfrontalier de legătură Oradea – Biharkeresztes”, valoarea contractată fiind de 14.936.660 euro cu TVA, din care fondurile nerambursabile sunt de 5.515.674,18 euro cu TVA, iar contribuția proprie a municipalității este de 9.420.985,82 euro cu TVA.
”Realizarea drumului expres este cea mai importantă lucrare pe care municipiul o are în lucru, pentru că obiectivul final este descongestionarea celor mai importante artere ale orașului: B-dul Ștefan cel Mare și B-dul Magheru. În acest moment, stadiul de realizare a lucrărilor este de 75%. Ceea ce este important e că toate lucrările ce țin de consolidarea versanților, precum execuția micropiloților forați și a ancorelor pasive sunt realizate. De asemenea, toate grinzile pasajelor au fost instalate, momentan lucrându-se la placa de suprabetonare. Termenul de finalizare a lucrării era 30 octombrie, dar s-a făcut o cerere de prelungire până pe 15 decembrie 2015”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Lucrările la bretele sunt în diverse stadii de execuție, astfel: breteaua dintre Piatra Craiului și Calea Adevărului, cu o lungime de 80 m – stadiu de realizare 95%, breteaua către str. Graurilor, cu o lungime de 76 m – stadiu de realizare 50%, iar breteaua str. Ecaterina Teodoroiu – Louis Pasteur, cu o lungime de 45 m – stadiu de realizare 25%.
De asemenea, strada Făcliei a fost finalizată, urmând să fie aplicate marcajele rutiere.
Proiectul drumului expres vizează zona de dealuri a municipiului şi constă în realizarea unui nou drum paralel cu calea ferată, cu o lungime de 3,5 km, între podul Mareșal Constantin Prezan şi pasajul Theodor Neş, realizându-se astfel un coridor de legătură între Calea Clujului şi bulevardul Ştefan cel Mare. Realizarea acestui drum descongestionează traficul pe Bdul Magheru – str. Republicii – Gara CFR, zonă actualmente foarte solicitată şi aglomerată, tocmai din cauza preluării traficului de pe aceste dealuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam