Locuitorii satului Varasău din comuna Brusturi, județul Bihor, s-au mobilizat și au strâns peste 150 de semnături pentru a iniția demersurile pe care le-am realizat, începând cu scrisori către Președintele Consiliului Județean Bihor, Instituția Prefectului Județului Bihor, cât și prin interpelările adresate atât Primului Ministru, domnului Dacian Cioloș, Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnului Vasile Dâncu cât și Ministrului Transporturilor, domnului Dan Marian Costescu.
Oamenii cer ca drumul DC 136 Varasău-Picleu, din comuna Brusturi, să primească sprijin pentru reabilitarea acestuia.
Cetățenii din satul Varasău au făcut eforturi proprii și s-au mobilbizat, au strâns bani și au încercat să pietruiască acest drum, acum câțiva ani în urmă. Prin acestă faptă putem spune că ei au contribuit la acea „cofinanțare” de care nu multe drumuri din județul nostru, sau chiar din România, au beneficiat.
Au înțeles eforturile bugetare ale Primăriei, dar așteaptă, la fel ca orice cetățean român, condiții normale pentru a se putea deplasa din satul de domiciliu și anume Varasău, spre centrul de comună și, de ce nu, spre alte comune și orașe apropiate.
Sunt perioade din an, când, datorită faptului că acest drum este distrus, copiii ajung cu mari eforturi la școala din centru, ambulanța ajunge cu întârziere sau, poate, deloc, iar cetățenii sunt, uneori, în imposibilitatea de a se deplasa din cauza gropilor, a mizeriei, a noroiului și a apei de pe drum.
Sperăm, ca prin aceste demersuri, să găsim înțelegere și sprijin atât la nivel județean, din partea Prefecturii și Consiliului Județean dar și la nivel central, din partea Guvernului condus de Domnul Prim Ministru Dacian Cioloș.
Atașat, vă transmitem interpelările și scrisorile remise instituțiilor enumerate mai sus.

Adrian Merka,
Deputat și Preşedinte UDSCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam