Joi, 15 octombrie, va avea loc dezvelirea Memorialului “ Eva Heyman”, în Parcul Bălcescu, în amintirea generației pierdute a copiilor evrei deportațí din Oradea în 1944.

Evenimentul va începe joi, ora 14:00, la Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai”, unde se vor rosti câteva alocuțiuni și vor fi expuse câteva din panourile expoziției despre Eva Heyman și despre contextul evenimentelor din 1944, expoziție realizată de Asociația Tikvah în 2012. Apoi, în parc, va avea loc dezvelirea Memorialului, care este așezat la intrarea în parc dinspre străzile Sucevei și Armatei Române, precedată de un solo de vioară al violonistului Levi Nicolae de la Filarmonica din Oradea (acest moment va depinde de condițiile meteo).
Statuia
Asociația Tikvah este extrem de recunoscătoare că a beneficiat de serviciile pro bono ale sculptorului Flor Kent pentru crearea mulajului statuii , și care a mai realizat statui ale unor copii (refugiați Kindertransport) expuse în gări din Londra, Praga și Viena. Pentru a simboliza copiii și adolescenții evrei deportați din Oradea, artista s-a inspirat din jurnalul și povestea Evei Heyman. Eva a pierit la Auschwitz, la 13 ani.
Flor Kent va participa la acest eveniment.
Mulțumiri
“Mulțumiri sunt datorate membrilor și voluntarilor Asociației Tikvah, care au lucrat neobosit, în regim voluntar, pentru a aduce acest proiect la îndeplinire. De asemenea, mulțumim sculptorului Flor Kent , autorităților locale și centrale și arhitectului Emodi Tamas . Finalmente, celor care au sprijinit proiectul din Oradea și din alte părți ale lumii și care ne-au oferit încurajări și donații în bani fără de care nu am fi reușit. Lista cu cei care au donat se află pe www.tikvah.ro .
Mulțumim și reprezentanților mass-media care de-a lungul celor trei ani de când am început să lucrăm la proiect au informat publicul despre pașii făcuți.
Invităm cu drag pe toți cei care înțeleg importanța și semnificația unui asemenea Memorial să fie alături de noi la acest eveniment.”
Emilia Teszler Președinte – Asociația Tikvah
www.tikvah.ro
www.tikvahedu.ro
www.facebook.com/tikvahoradea

Informații presă: 0744 689 139
p.s Unii ne-au întrebat daca e adecvat să vină cu o floare sau un buchet de flori. Răspunsul este: sigur că da.

Cristina Puscas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam