Joi, 01.10.2015, se va desfășura, începând cu ora 10,30, in sala de conferințe a Hotelului Ramada din Oradea, workshop-ul „Valoarea economică a ariilor naturale protejate”, care se derulează în cadrul proiectului „Impactul ecosistemelor din ariile protejate aflate în custodia Consiliului Județean Bihor și a Muzeului Țării Crișurilor asupra principalelor sectoare economice (EcoNatura)”.
La eveniment sunt invitaţi să participe un număr 20 de specialiști în domeniu, reprezentanti ai autorităţilor locale, universități, instituţii din domeniul protecţiei mediului și ONG-uri. Activitatea se va finaliza cu un raport privind valoarea economică a ariilor protejate si a siturilor Natura2000 incluse în proiect, perspectivele de dezvoltare şi măsurile de protecţie şi conservare necesare.
„Un concept relativ nou își face tot mai mult simțită prezența atunci când vorbim despre ariile protejate: valoarea economică a acestora. Pentru mine ca biolog este o provocare să particip alături de specialiști în economie la evaluarea ariilor cuprinse în acest proiect. Important este ca la finalul discuțiilor să avem o abordare care va asigura o dezvoltare durabilă a acestora”. – Marton Venczel, expert biodiversitate.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE: Proiectul „Impactul ecosistemelor din ariile protejate aflate în custodia Consiliului Județean Bihor și a Muzeului Țării Crișurilor asupra principalelor sectoare economice (EcoNatura)” este implementat în cadrul Programului RO02-Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (Granturi SEE) 2009-2014.
Contractul de finanțare a fost semnat în data 19.05.2015, între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Operator de program și Consiliul Județean Bihor în calitate de Promotor de Proiect. Valoarea totală a proiectului este de 375.981,87 euro/ 1.659.020,00 lei.
Consiliul Județean Bihor este autoritatea administrației publice locale, constituită la nivel județean, pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.

Pentru detalii contact: Consiliul Județean Bihor: Oradea, Parcul Traian, nr. 5, tel: 0259410181, fax: 0259410182, www.cjbihor.ro

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam